Obnovljeno grejanje u zdravstvenoj ustanovi: Novi centralni kotlovi u Opovu i Sefkerinu (video)

23/11/2021

Novi centralni kotlovi u Opovu i Sefkerinu

Doma zdravlja Opovo polovinom oktobra, lokalna samouprava je vrlo brzo reagovala i iz tekuće budžetske rezerve za neplanirane izdatke, namenila 1,5 miliona dinara za nabavku novog kotla u zgradi Doma zdravlja Opovo, ali i za nov kotao u zdravstvenoj ambulanti Sefkerin.

Kotlovi su u međuvremenu dopremljeni i montirani, a kotlarnicu u Opovu obišli su predsednik opštine Miloš Markov i direktorka Doma zdravlja Opovo dr Sofija Popović.

Predsednik opštine je izrazio zadovoljstvo brzom reakcijom istakavši da je obezbeđivanje normalnih i što kvalitetnijih uslova za rad u Domu zdravlja Opovo jedan od prioriteta lokalne samouprave.

„Na inicijativu Doma zdravlja Opovo obezbedili smo sredstva za opremanje nove kotlarnice za Dom zdravlja u Opovu, kao i u Sefkerinu. Ovo je bila kotlarnica koja je izašla iz upotrebe, kupljena još pre 14 godina i kada je kupljena nije bila kompletna jer joj je nedostajao deo za kondenzaciju. Naravno, nismo mogli tako da funkcionišemo, posebno sada u vremenu pandemije KOVID-19 i kada je potrebno da Dom zdravlja ima sve preduslove da lekari mogu da rade, građani da borave u prostorijama, nama je prioritet da obezbedimo normalne i što kvalitetnije uslove.

Mi smo imali prvo ideju da uradimo remont postojeće, međutim kada smo videli da je to nemoguće da se uradi, kroz neke uštede odvojili smo sredstva da možemo da kupimo novu. Sada, posle 14 godina promenili centralni kotao u objektu Doma zdravlja Opovo i moram da kažem da je ovde u pitanju 1000 kvadrata koji se greju i ovaj kotao je od 300 kilovata. U isto vreme smo i za ambulantu u Sefkerinu obezbedili i to je način odgovorne lokalne politike čime želimo da u skladu sa našim mogućnostima obezbedimo za naše građane najkvalitetnije uslove kada obavljaju svoje usluge kod nas“, poručio je Markov.

Ovom investicijom rešen je dugogodišnji problem opovačke zdravstvene ustanove.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije