Sefkerin: Urađena ograda na delu porte crkve, najava novih projekata

16/11/2021

Urađena ograda na delu porte crkve, najava novih projekata

SEFKERIN, 16. novembar 2021 – Izgradnja ograde oko dela porte srpske pravoslavne crkve u Sefkerinu je završena, a u pitanju je još jedan projekat koji se sprovodi preko konkursa za verske zajednice koje sufinansira lokalna samouprava.

Protonamesnik Željko Milovanov je predsednika opštine Miloša Markova i pokrajinskog poslanika Predraga Ginculja upoznao sa rezultatima projekta.

„vrlo smo zadovoljni projektom i izražavam zahvalnost lokalnoj samoupravi što nam je izašla u susret i sufinansirala projekat obnove ograde porte hrama Svetog arhangela Gavrila u Sefkerinu sa sumom od 300.000 dinara. Na taj način smo južnu stranu ograde porte popravili, zid prezidali i namestili kovanu ogradu. Lokalna samouprava kontinuirano pomaže projekte Srpske pravoslavne crkvene opštine u Sefkerinu i mi se trudimo da što god radimo bude na opštu korist i ugled našeg sela“, izjavio je Milovanov.

Pokrajinski poslanik Predrag Ginculj je izrazio zadovoljstvo realizacijom ovog projekta i najavio nove za naredni period.

„Pored ovog projekta možemo najaviti još jedan veliki projekat a to je mini pič teren u Sefkerinu. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansirao je sa 2,5 miliona dinara, a ostatak sredstava dala je Opština Opovo. Pored toga mogu da najavim da ćemo na proleće uraditi tribine na rukometnom terenu, nastavićemo sa izgradnjom behaton staza u parku, zatim i neke zahtevnije projekte, kao što je renoviranje doma kulture i verovatno projekat kapele“, poručio je Ginculj.

U okviru projekta urađeno je 70 metara zida i kovane ograde, a ukupna vrednost porjekta je oko milion dinara.     

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije