Srpska pravoslavna opština Baranda: Uručene crkveno-opštinske zahvalnice darodavcima (video)

09/11/2021

Uručene crkveno-opštinske zahvalnice darodavcima

BARANDA, 7. novembar 2021 – Srpska pravoslavna opština Baranda priredila je svečanost povodom završetka građevinskih radova na izgradnji doma, obnovi krova crkve i postavljanja behaton staza i platoa.

Nakon liturgije u crkvi Sv. Oca Nikolaja, namesnik opovački, protonamesnik  Željko Milovanov je uručio crkveno-opštinske zahvalnice firmama i pojedincima koji su svojim prilozima pomogli obnovu crkve i izgradnju Svetosavskog doma.

Crkva u Barandi

Predsednik opštine Miloš Markov je istakao zajedništvo Baranđani koji su pored projektnih sredstava lokalne samouprave uspeli da svojim prilozima prikupe značajna sredstva.

„Mi smo kao lokalna samouprava dobili priznanje od naše Srpske pravoslavne crkve s obzirom na sredstva koja smo na početku godine inicirali, a to je bilo 300.000 dinara za renoviranje krova crkve u Barandi. Oni su to tada naveli kao prioritet i to je bio inicijalni novac kojim su počeli celu ovu akciju ali osim naših sredstava meštani su se odazvali u velikom broju, privrednici, poljoprivrednici, tako da je taj novac sa početnih 300.000 otišao na milion i po. Srpska pravoslavna crkva je dobila potpuno novi krov koji će im služiti decenijama“, izjavio je Markov.

Učešće na današnjoj liturgiji bilo je navljeno i od strane Banatske eparhije ali je zbog neodložnih poslova vladika Nikanor bio sprečen da dođe. Arhijerejske gramate u rangu zadužbinara namenjene Opštini Opovo, Agros doo Opovo, Dejanu Joviću, Žarku Kljajiću, Boži Veresiji i Predragu Babinu, episkop banatski Nikanor uručiće naknadno.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije