Promocija knjige Dijete i bubuljice: Kad pređeš granicu – odrastanje u ženskom telu

08/10/2021

Promocija knjige Dijete i bubuljice: Kad pređeš granicu – odrastanje u ženskom telu

OPOVO, 8. oktobar 2021 – U sredu, 6. oktobra u Kulturnom centru Opovo, u okviru Dečije nedelje, održano je predstavljanje knjige „Dijete i bubuljice“ Marije Tereze Maje Gonsales.

Događaj je organizovan saradnjom izdavačke kuće Arete, Kulturnog centra i osnovne škole „Dositej Obradović“.

Ovom knjigom izdavačka kuća Arete predstavila je projekat „Kad pređeš granicu – Odrastanje u ženskom telu prikazano u evropskoj književnosti koju su pisale žene“.

Knjiga govori o odrastanju devojčice Katarine koja se susreće sa brojnim problemima prilikom ulaska u adolescenciju. Katarina je nesigurna u svoj izgled i bori se sa bulimijom, poremećajem u ishrani koji je nastao kao reakcija na omalovažavanje vršnjaka i pritisak okoline.

Scene iz ove knjige predstavile su učenice 7. i 8. razeda osnovne škole „Dositej Obradović“.

Nakon dramatizacije teksta, učenici su učestvovali u diskusiji o knjizi i izneli svoje ideje o važnim problemima o kojima knjiga govori.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije