JP Mladost Opovo: Uređenje i proširenje groblja u Opovu (video)

23/09/2021

Uređenje i proširenje groblja u Opovu

OPOVO, 23. septembar 2021 – Danas su startovali radovi na uređenju i proširenju groblja u Opovu. Na istočnom delu placa betonira se glavna i poprečne staze i parcelišu nova grobna mesta.

Radove je obišao predsednik opštine Miloš Markov koji je tom prilikom istakao značaj uređenja i proiširenja komunalnih usluga na groblju u Opovu.

Direktor Javnog preduzeća „Mladost“ Opovo Igor Vujić, koje održava opštinska groblja i sprovodi aktuelne radove, kaže da će se na ovaj način dobiti i na broju grobnih mesta i funkcionalnosti obilsaka i održavanja.

„U poslednje vreme, maltene smo ispunili sve parcele na pravoslavnom groblju i morali smo da krenemo sa ovim projektom da bi smo obezbedili stanovništvu koje želi da kupi unapred grobno mesto i da možemo to da im obezbedimo. Ova parcela će biti malo drugačije uređena od one stare. Javno preduzeće betonira unapred staze tako da će groblje biti uređeno, biće tu i malo niskog zelenila, koje je dozvoljeno na grobljima. Ostavljen je prostor možda za kapelu u budućnosti, tako da će ovo groblje izgledati lepše i uređenije i samim tim što smo ovu pracelu konačno otvorili dobili smo da ovde ima za sada dovoljno grobnih mesta u budućnosti“, izjavio je Vujić.

Kako su nam rekli u komunalnom preduzeću, sa ovim proširenjem problem sa grobnim mestima biće rešen u narednih nekoliko decenija.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije