Svetski dan čišćenja: Pridružite nam se u petak!

23/09/2021

Pridružite nam se u petak!

OPOVO, 23. septembar 2021 – I ove godine Opština Opovo pridružuje se Svetskom danu čišćenja – World cleanup day kao najvećem svetskom volonterskom i ekološkom događaju koji ujedinjuje preko 180 zemalja kada volonteri širom sveta čiste reke, šume, plaže i ulice od velikih količina bačenog smeća. Poruka ovogodišnjeg dana čišćenja je „Nemamo planetu B“  (“ There is no Planet B”).

Ono što čini Dan čišćenja posebnim je što svako može dati svoj doprinos i što smo svi udruženi u zajedničkoj brizi o sredini u kojoj živimo.

U petak 24. septembra Opštinska uprava Opovo organizuje ekološku akciju čišćenja javnih površina u svim naseljenim mestima naše opštine. U akciji će učestvovati zaposleni u upravi i svim javnim ustanovama, članovi Mesnih zajednica, entuzijasti i  volonteri. Obezbeđena je oprema i zaštitne rukavice. Takođe, vodiće se računa o infektivnom otpadu i sakupljaće se samo otpad koji nije opasan po naše zdravlje.

U ime čiste i zdrave Planete, Srbije i Opova pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u akciji čišćenja u petak, 24. septembra u Opovu, Barandi, Sakulama i  Sefkerinu. (M.M.)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije