Čarobni svet bajki: Otvorena manifestacija i izložba, prva projekcija u bioskopu

14/09/2021

OPOVO, 13. septembar 2021 – Od 14. do 17. septembra u Opovu se održava manifestacija Nedelja ruskog dečijeg filma „Čarobni svet bajki“.

Manifestacija je počela u Galeriji Jovan Popović gde je otvoriena foto izložba „Slovenske legende“, a koja će trajati do 30. septembra. Nakon toga, u Kulturnom centru Opovo održana je ceremonija svečanog otvaranja manifestacije. Prisutne je pozdravila direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić, a zatim je ispred organizatora manifestacije Udruženja „Srbija u srcu, Rusija u duši“ Žana Knežević predstavila program i zahvalila se svima na podršci.

„Kao organizator ovog kulturnog događaja, uverena sam da će sve naše zamisli koje se ostvaruju zahvaljujući lokalnoj samoupravi i Ruskom domu u Beogradu, doneti veliki doprinos kulturnom životu našim mladim sugrađanima, da se kroz projekcije filmova, kreativne i obrazovne radionice radi na poboljšanju kulture, obrazovanja i promovisanju pravih kulturnih vrednosti, kao i učvršćenje iskrenog prijateljstva među našim bratskim narodima“, rekla je Žana Knežević.

U programu ceremonije otvaranja učestvovala je pozorišna grupa šarenih leptirića „Veselo pozorištance“ iz Barande, a nakon programa otvaranja usledila je projekcija filma „Novogodišnje avanture Maše i Vitje“.

Sreda 15. septembar:

Kulturni centar opovo, 18:00h – projekcija filma „Dobrinja Nikitić i Zmaj Gorinić“.

Međunarodni onlajn likovni konkurs na temu „Čarobni svet bajke“. Konkurs je otvoren od 15. septembra do 15. novembra 2021. godine i namenjen je osnovcima uzrasta od 7 do 14 godina. Konkurs se raspisuje za dve kategorije učenika: od 7 do 10 godina i od 11 do 14 godina. Jedan autor može predstaviti nekoliko radova urađenih na papiru A4, A3 i A2, odabir likovne tehnike je po sopstvenom izboru. Kako učestvovati na konkursu? Fotografišite crtež u krupnom planu i crtež u ruci (autor + crtež) – po želji. Pošaljite radove u jpg formatu najkasnije do 15. novembra na e-mail: srbijausrcurusijaudusi@eunet.rs Uz rad treba priložiti sledeće podatke: ime i prezime autora, naziv države, grad, uzrast autora, naziv dela, tehniku izvođenja, imejl adresu jednog od roditelja autora crteža ili mentora.

Četvrtak 16. septembar:

Kulturni centar Opovo, mala sala, 12:15h – Kreativna radionica „Stvaramo sami animirani film“, majstorski kursevi nastavnika animacionog studija. Radionica je namenjena učenicima osnovnoškolskog uzrasta od 5. do 8. razreda.

Kulturni centar Opovo, 18:00h – projekcija filma „Bajka o caru Saltanu“.

Petak, 17. septembar:

Biblioteka OŠ „Dositej Obradović“ Opovo, 13:30h – stručna tribina „Vaspitni uticaj bajke na decu“. Tribinu će održati naša sugrađanka, master razredne nastave Nada Kljajić.

Kulturni centar Opovo, 18:00h – projekcija filma „Sadko“.

Sve projekcije su besplatne, ulaz je slobodan.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije