Republički geodetski zavod: Internet i mobilna aplikacija „Moja adresa“

30/08/2021

Internet i mobilna aplikacija „Moja adresa“

OPOVO, 30. avgust 2021 – O elektronskoj potvrdi o promeni nazivu ulice, koju je moguće besplatno preuzeti na sajtu Republičkog geodetskog zavoda govorila je načelnica odeljenja za Adresni registar Vesna Protulipac. Ona je istakla da je velikom broju ulica u našoj zemlji dodeljen novi naziv i da je za potrebe promene ličnih dokumenata potrebno preuzeti potvrdu o promeni adrese preko aplikacije Moja adresa.

Ona je je objasnila da je dobijanje tog obaveštenja, bez obzira da li elektronski ili lično na šalteru, besplatno. U Srbiji je u toku projekat adresnog registra, što je dovelo do označavanja novih naziva ulica na terenu, i objekata sa kućnim brojevima.

“Elektronska usluga je formirana da bi građani uštedeli vreme i odlazak na šalter RGZ da bi proverili na kojoj adresi žive, ako im je potreban taj dokaz”, rekla je ona.

Kako je podsetila, ovaj podatak je neophodan građanima tek po isteku važenja, kada obnavljaju svoja lična dokumenta.

Ona je navela da sve ostale državne institucije moraju po službenoj dužnosti same uskladiti taj podatak građana.


MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije