Šah: ŠK „Bata Ćosić“ Opovo odbio učešće u Prvoj ligi Srbije

12/08/2021

u SPORT

ŠK „Bata Ćosić“ Opovo odbio učešće u Prvoj ligi Srbije

OPOVO, 12. avgust 2021 – Nakon 100 godina postojanja pančevački šahovski klub „Svetozar Gligorić“ (nekada Ivan Kurjački), najverovatnije zbog fiansijskih poteškoća, istupio je iz Prve lige Srbije. Šahovski savezi Srbije i Vojvodine upražnjeno mesto ponudili su opovočkim šahistima.

Evo odgovora predsednika kluba, Gorana Vlajkovića:

„Naravno, naš kratkoročni cilj jeste osvajanje Druge lige Srbije i ulazak u najviši rang takmičenja, evo ukazala se šansa da u elitnom takmičenju nastupimo kao zamena za naše komšije iz Pančeva, kako kaže jedan moj prijatelj „fraj nastup“ , međutim ponuda je stigla prekasno.

Sastav ekipe, kao i finansijska konstrukcija odavno su završeni, pa su pred nama su bile dve mogućnosti: prva je da se pojačamo sa dva velemajstora, otkažemo dvojici standardnih igrača, te da pokušamo da pronadjemo dodatna finansijska sredstva, ili druga mogućnost da nastupimo u trenutnom sastavu, bez finansijskih i igračkih pojačanja, odigramo ligu iz zadovoljstva, ali sasvim sigurno takmičenje bismo završili pri dnu tabele sa zagarantovanim ispadanjem. Inače od 12 ekipa ispadaju čak 3.

Nakon kraćih konsultacija, gotovo jednoglasno (naravno suprotno mišljenje imao je Dragoljub Joksimović), doneli smo odluku da odigramo ligu za koju smo se i pripremali, imamo jači sastav nego ikada, pa hajde da radimo po unapred utvrđenom planu, da učinimo sve što je u našoj moći i da osvojimo drugu liga, pa onda da vidimo, možda će se naši snovi i ostvariti“ !

Inače, Druga liga Srbije odigraće se u Bačkoj Palanci od 23-30. oktobra, dok će se Prva liga Srbije odigrati u Vrnjačkoj Banji od 07-16. septembra.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije