Škola fudbala Sportiko: Priprema, pozor…ssssss… „Sportiko“ se vratio

18/08/2021

u OGLASI

Priprema, pozor…ssssss… „Sportiko“ se vratio

Mesto održavanja treninga: Stadion FK Omladinac Opovo. Nedeljni raspored treninga za drugu polovinu avgusta: utorak 17h; četvrtak 18:30h; subota 18:30

1. Stečena saznanja imaju smisao samo ako se dele i dopunjuju

Radujemo se nastavku vaspitno-obrazovnog rada sa decom i mladima u opštini Opovo. Smatramo da nam dosadašnje iskustvo u radu sa decom pruža mogućnost da stečena saznanja podelimo sa učenicima u našoj sredini. Takođe, svesni smo da ćemo i od učenika mnogo toga naučiti.

Radno iskustvo:

• Škola fudbala Sportiko

• FK Crvena Zvezda-Beograd

• OFK Beograd

• Radnički Novi Beograd

• Narodna Republika Kina-Peking (No.11 School in Yanqing district of Beijing)

2. Nastavni program obuhvata decu različitih uzrasta

Jedna od novina u školi fudbala Sportiko podrazumeva da se pored programa za predškolski i mlađi školski uzrast, sprovodi i program za decu starijeg školskog uzrasta. Nastavni program obuhvata dve etape u razvoju dece i mladih fudbalera:

1. Etapa početne pripreme 5-11 god.

2. Etapa osnovne pripreme 11-14 god.

3. Nastavni program kao podrška porodici, školi i ukupnoj pripremi za život

Omogućiti učenicima iskustvo uspeha i neuspeha jer, na taj način pripremamo decu za život, koji se sastoji iz uspona i padova…Naglašavanjem jedne od dve navedene krajnosti formiraćemo nezrele pojedince koji će sopstveni trud zameniti, s jedne strane, za priznanja i laskanja, a s druge, kritike i sputavanja drugih ljudi.   

4. Nastavni program kao podrška društvu i lokalnom klubu

Buđenje svesti da je sportsko-fudbalska obuka mlađih kategorija važna radi formiranja ličnosti koje teže dostizanju visokog nivoa zrelosti, a onda i seniorskog tima…Stoga, dvosmerna podrška, Sportiko-FK Omladinac Opovo i FK Omladinac Opovo-Sportiko, značajna je za buduću strukturu društva i razvoj fudbala u Opovu, a i šire.

5. Kako uče deca i mladi?

Trener kao uzor

Treneri svojom ličnošću i ponašanjem daju primer i često postaju uzor deci i mladima…Ovakav pristup radu podrazumeva težnju trenera stalnom usavršavanju.

Deca uče očima

Sticanje motoričkih znanja, navika i veština kod dece i mladih vezano je za čulo vida, zato je neophodno da trener poseduje visok nivo tehničke obučenosti, odnosno da bude odličan demonstrator.

Poslušnost učenika

Učenici su poslušni iz ljubavi, a ne iz osećanja straha prema treneru, nastavniku ili učitelju…S tim u vezi, trener stvara autoritet ljubavlju prema učenicima, sopstvenom pozivu i radu.


Deca uče igrajući se..Pozitivne doživljaje deteta u igri iskoristiti zarad vaspitavanja, obrazovanja i očuvanja odnosno poboljšanja zdravlja. Trener razume da deca u igri pokazuju svoje pravo lice i da je dečja igra sredstvo za upoznavanje i usmeravanje deteta.

SPORTIKO-KADROVI, KONTAKT:

IVAN NIKOLIĆ: 063/18-71-617

SLOBODAN JANIĆIJEVIĆ: 060/16-67-269

BRANKO ALEKSIĆ: 060/55-33-674

DEJAN PAVLOVIĆ: 060/66-70-504

Sportski pozdrav: NIKO K’O SPORTIKO!!!

Sajt: www.akademijafudbalasportiko.rs

Fejsbuk (ikonica): akademija_fudbala_sportiko

Instagram (ikonica): @akademijafudbalasportiko

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

CVEĆARA I DAROTEKA „FENSI NENSI“ ULEPŠAVA VAŠE PROSLAVE

CVEĆARA I DAROTEKA „FENSI NENSI“ ULEPŠAVA VAŠE PROSLAVE

Cvećara i daroteka FENSI NENSI vaše proslave može učiniti još lepšim. Radimo dekoraciju prostora cvećem, balonima, specijalnim efektima, vatromet i suvi led (dim). Za odlazak na proslave naša radnja je pravo mesto da izaberete poklon. Velika ponuda klasičnog i...

najnovije

najčitanije