Vidovdanski derbi: Kombinacija veterana i juniora izdominirala (video)

29/06/2021

Kombinacija veterana i juniora izdominirala

OPOVO, 28. jun 2021 – Božić i Vidovdan su dva praznika koji se posebno obeležavaju u opovačkom naselju Kertiz. Veliki srpski praznik Vidovdan već nekoliko decenija se ovde obeležava sportskom manifestacijom Vidovdanskim turnirom ili Vidovdanskim derbijem kada su najčešće mečeve igrali, kako su to duhovito Kertizanci sročili, ekipe Kertiza i Ostatka sveta

Gosti manifestacije su bili predstavnici lokalne samouprave, predsednik opštine Miloš Markov, predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić i predsednik Saveta mesne zajednice Opovo Đura Stojanović.
Ovog puta utakmica je odigrana između dve „domaće ekipe: Kertiz 1 i Kertiz 2, koju su činili izmešano veterani i juniori. Rezultatom 1:4 (0:1) pobedio je Kertiz 2 predvođen kapitenom Mićom Bimbom, a za pobednike golove su postigli Kotlajić, Mihajlović, Tomić i Jevtić, dok je jedini pogodak za Kertiz 1 (i tako spasio čast ekipi iako nije planirao da igra) postigao veteran Željko Mosić, koji je u igru ušao bosonog i na terenu proveo tačno jedan minut. Mosić je u stilu Inzagija ili Suareza iscenirao penal, a zatim bosonog šutirao sa bele tačke i savladao danas odličnog golmana Dimkovskog.
Imao je Kertiz 1 dosta prilika ali njihove šuteve ili je Dimkovski branio ili su većinu slali daleko iznad gola i zaštitne mreže, kao da je u pitanju ragbi, a ne fudbal. Nakon meča, tradicionalno peckanje pobednika i izazov poraženom da do sledećeg Vidovdana malo više treniraju.

Ispred organizatora turnira, Dragan Milić se zahvalio lokalnoj samoupravi i Mesnoj zajednici Opovo na podršci, kao i svima koji su učestvovali i pomogli organizaciju manifestacije. Milić je istakao potrebu da se igralište u Kertizu održava kako bi deca imala gde da se igraju i bave sportom, kao i obeležavanje ovakvih manifestacija koje su značajne za nacionalni identitet i srpsku istoriju.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije