Sportski savez Vojvodine: Novi predsednik SSV Jasmina Juras

11/06/2021

Novi predsednik SSV Jasmina Juras

NOVI SAD, 10. jun 2021 – U amfiteatru novosadskog Spensa održana je izborna Skupština Sportskog saveza Vojvodine na kojoj je prisustvovao pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dušan Basta. U radu Skupštine učestvovao je i predsednik Sportskog saveza opštine Opovo Stevan Stankov, a kao gost i zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov.

Za novog predsednika SSV izabrana je Jasmina Juras, međunarodni košarkaški sudija, koja je na funkciji prvog čoveka krovne sportske organizacije Vojvodine zamenila proslavljenog odbojkaša Slobodana Boškana.

Sekretar Basta pozdravio je delegate Skupštine i poželevši im uspešan rad, naglasio da je današnja izborna Skupština specifična po tome što je kandidat za predsednika Sportskog Saveza Vojvodine, po prvi put u istoriji, žena.

„Današnja izborna Skupština krovne sportske organizacije Vojvodine specifična je po tome što postoji samo jedan kandidat i što je za predsednika Sportskog saveza Vojvodine, po prvi put u istoriji, kandidovana žena. Jasmina Juras odavno je postala prva žena iz Srbije koja je sudila na svim velikim svetskim košarkaškim takmičenjima, a od danas, i prva žena na čelu SSV“, rekao je Basta.

Sekretar se zahvalio i dosadašnjem predsedniku SSV, našem proslavljenom odbojkašu Slobodanu Boškanu na angažmanu u Savezu i poželeo mu mnogo uspeha u daljoj karijeri.

Novoizabrana predsednica SSV Jasmina Juras ukratko je predstavila svoj dosadašnji sportski rad i upoznala delegate sa predlogom plana i programa rada Saveza za budući period od četiri godine.

Na Skupštini je izabran novi Upravni odbor i Nadzorni odbor, kao i generalni sekretar Saveza.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije