„Partnerstvo za lokalni razvoj“: Na sastanku o projektu izgradnje zelene pijace u Opovu

04/06/2021

Na sastanku o projektu  izgradnje zelene pijace u Opovu

Оpovо, 3. јун 2021
U oviru projekta „ Partnerstvo za lokalni razvoj“   kojim su Opštini Opovo od strane  Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave odobrena sredstva za sufinasiranje projekta „Izgradnja zelene pijace u Opovu“ održan je  sastanak   članova tima Jedinice za implementaciju projekta   imenovanih od  MDULS-a i  Stručnog tima za praćenje projekata realizacije izgradnje zelene pijace imenovanog od strane opštine Opovo .

Sastanku su prisustvovali :ispred Jedinice za implementaciju projekata članovi tehničkog tima  Vesna Rakonjac , Dubravka Nikolić i finansijski saradnik Lorena Križek Smolović .

izgled buduće zelene pijace u Opovu

Ispred Opštine Opovo su prisustvovali predsednik opštine Miloš Markov i članovi tima za praćenje realizacije  projekta: Anka Simin Damjanov, Ankica Jožika, Slavko Mančev, Rade Cvetanović i Igor Vujić.

            Kako je u prethodnom periodu  završena verifikacija tehničke dokumentacije, ishodovana građevinska dozvola i saglasnost MUP-a na tehničku dokumentaciju u pogledu propisanih mera zaštite od požara, projekat ulazi u drugu fazu  realizacije. Na sastanku je bilo reči o aktivnostima i određivanju termina za pokretanje postupka javne nabavke, plana početka izvođenja radova i definisanja posebnih uslova i zahteva prilikom izvođenja radova, kao i finsijski aspekti  koji se odnose na realizaciju projekta, kao što su  učešće JLS u realizaciji projekata i prenos sredstava .

            Postupak javne nabavke za izbor izvođača radova i stručnog nadzora sprovodi Ministarstvo  državne uprave i lokalne samouprave i  očekivanja su da će do kraja juna ili početkom jula biti pokrenut postupak javne nabavke   a potom  u septembru i početak izvođenja radova, procenjeni završetak radova bi bio  jun 2022.godine kada bi opština Opovo dobila savremenu pijacu  projektovanu po svim stanardima i normativima za ovu vrstu objekata.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije