JP Mladost Opovo: LETNJA SEZONA BEZ VEĆIH PROBLEMA

22/08/2014

LETNJA SEZONA BEZ VEĆIH PROBLEMA

Opovo, 22. avgust 2014;

Tokom današnjeg dana u krugu fabrike vode u Opovu, održano je tradicionalno okupljanje i druženje terenskih radnika JP „Mladost“ Opovo. Tim povodom posetili smo opovačku fabriku vode i iskoristili priliku da sa direktorom preduzeća Rodoljubom Jasićem porazgovaramo o letnjoj sezoni koja polako ostaje iza nas.

– Za razliku od prethodnih godina kada smo tokom letnjih meseci imali ozbiljnih problema sa vodosnabdevanjem, ova sezona je bila više nego mirna. Naravno, tome možemo zahvaliti pre svega klimatskim uslovima, odnosno čestim kišnim padavinama zbog čega povrtari nisu zalivali svoje bašte preko vodovodne mreže, rekao je Rodoljub Jasić.

U našoj opštini nije bilo ni hemijske neispravnosti vode što je ovog leta bio čest slučaj u mnogim gradovima Srbije i Vojvodine. Prema rečima direktora Mladosti, voda je dobrog kvaliteta i proverava se na svakih 15 dana. Problem su i dalje stare azbestne cevi ali taj problem se ne može rešiti dok se kompletna vodovodna mreža ne zameni novim polietilenskim cevima, zašta će trebati još puno vremena.

Na pitanje kako komentariše odborničko pitanje Jovana Tome na poslednjoj sednici Skupštine opštine Opovo kada je izneo podatak da je voda u Sefkerinu bila žućkaste boje, Jasić navodi da je upravo u to vreme bilo tri havarijska kvara na cevima u Sefkerinu (Narodnog fronta, Partizanska i Vuka Karadžića) zbog čega je voda i nakon puštanja bila još neko vreme zaprljana.

– Građane naše opštine smo više puta upozoravali i obaveštavali da nakon saniranja havarija obavezno neko vreme ne koriste vodu za piće i puštaju vodu pod jačim pritiskom kako bi se pročistile cevi.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

najnovije

najčitanije