Svetski dan zaštite životne sredine : Pomiri se sa prirodom i pomozi joj da se obnovi

04/06/2021

Pomiri se sa prirodom i pomozi joj da se obnovi

05.jun, 2021. Od prve održane Konferencije o zaštiti životne sredinu u Stokholmu 1972. godine, 5. juni se obeležava kao Svetski dan zaštite životne sredine. Ove godine pod sloganom “Pomiri se sa prirodom i pomozi joj da se obnovi” kao početak Dekade obnove ekosistema ( 2021-2030.)

Ljudski nemar svakodnevno dovodi do zagađenja zemljišta, vode i vazduha, čime su ugroženi zdravlje i  životi ljudi i opstanak biljnog i životinjskog sveta. Zato je važno da razumemo da svako činjenje ima svoju posledicu i da preduzmemo akcije za ozdravljenje životne sredine sa posebnom pažnjom na očuvanje ekosistema.

Opština Opovo je u tom smislu preduzela  opsežne projekte  čišćenja divljih deponija u svim naseljenim mestima. Izdvojena su značajna finansijska sredstva a potpuni efekat zahteva odgovorno ponašanje svakog pojedinca pa pozivamo sve sugrađane da  prestanu da bacaju otpad van predviđenih lokacija za građevinski i biorazgradivi otpad, dok se komunalni otpad, plastična i PET ambalaža kao i kabasti otpad veoma efikasno zbrinjava preko „Brantner“ otpadne privrede d.o.o

Savesno i odgovorno ponašanje, poštovanje prirodnih zakonitosti i usklađivanje sa prirodom jedini je pravi put ka zdravom životu u zdravoj životnoj sredini, za sadašnje i buduće generacije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije