Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Rižoto sa lososom

02/06/2021

Rižoto sa lososom

Priprema

Crni luk sitno iseckati i propržiti na maslinovom ulju zajedno sa čeri paradajzom oko 2minuta. Dodati beli luk i belo vino, nastaviti sa dinstanjem 1 minut, pa dodati sveži file lososa iseckan na kockice. Propržiti oko 2 min pa dodati kuvani pirinač, neutralnu pavlaku, paradajz pelata i parmezan. Nastaviti sa kuvanjem oko 3 minuta, odnosno dok masa ne postane kompaktna. Jelo servirati uz citrusno voće, rukolu i ohlađeno belo vino sorte Chardonnay.




Namirnice:

100g svežeg lososa

20g maslaca

100 g čeri paradajza

50g crnog luka

10g belog luka

0.5dl belog vina

200g arborio pirinča (skuvanog)

100g neutralne pavlake

80g paradajz pelata

Parmezan

Sveži peršuna

Pomorandža

Limun

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije