Ministarstvo omladine i sporta: Potpisan ugovor za realizaciju projekta „Međusektorskom saradnjom do posla za mlade u opštini Opovo“ (video)

28/05/2021

Potpisan ugovor za realizaciju projekta „Međusektorskom saradnjom do posla za mlade u opštini Opovo“

BEOGRAD, 28. maj 2021 – Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić potpisao je ugovore sa predstavnicima lokalnih samouprava i udruženjima za realizaciju 96 projekata usmerenih na ostvarivanje svih devet ciljeva Nacionalne strategije za mlade.

Udovičić je izrazio zadovoljstvo zbog toga što novi ciklus saradnje na ostvarenju ciljeva omladinske politike počinje tokom obeležavanja Evropske nedelje mladih, čija je tema ove godine ,,Naša budućnost u našim rukama”.

Vanja Udovičić Ministar sporta i omladine

„Kroz aktivnosti Ministarstva omladine i sporta i saradnju sa međunarodnim partnerima, u prethodnih pet godina zaposlilo se ili samozaposlilo više od 3.500 mladih, a više od 30.000 mladih bilo je na obukama za povećanje zapošljivosti, upravljanje karijerom i stručnim praksama“ rekao je ministar Udovičić.

Ispred Opštine Opovo, ugovor je potpisala zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov, koja je istakla važnost ovakvih projekata za ekonomsko osnaživanje mladih žena u ruralnim sredinama.

„Naša opština je od Ministarstva omladine i sporta dobila sredstva za realizaciju projekta koji se tiče obuke zapošljavanja mladih žena iz malih sredina, projektni tim će biti oformljen u što kraćem vremenskom periodu da bi što pre prešli na realizaciju ovog projekta. Cilj ovog projekta je ekonomsko osnaživanje mladih žena iz ruralnih sredina, stvaranje ambijenta da bi one imale da rade i uživaju plodovima svoga rada“, izjavila je nakon potpisivanja ugovora Anka Simin Damjanov.

Projekat „Međusektorskom saradnjom do posla za mlade u opštini Opovo“  biće realizovan do kraja godine, a vrednost projekta je 1,5 miliona dinara.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije