Izložba Stvaraoci Opova: Rekordan broj izlagača i radova (video)

23/05/2021

Rekordan broj izlagača i radova

OPOVO, 22. maj 2021 – Ovogodišnja tradicionalna izložba „Stvaraoci Opova“ okupila je rekordan broj autora i izloženih radova. U postavci je bilo najviše likovnih kreacija, a zatim fotografija, vajarskih i drugih instalacija. Takođe, izložba je privukla veliki broj posetilaca koji su tokom dana obilazili postavku.

Izložbu su otvorili direktorka kulturne ustanove ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić i predsednik opštine Miloš Markov, koji je izložbu posetio zajedno sa svojim najbližim saradnicima.

Markov je istakao značaj kulture u razvoju naše opštine i izrazio zadovoljstvo što Opovo ima toliki broj kreativnih ljudi koji se bave umetničkim radom, bilo da su profesionalci ili su autodidakte.

„Zaitsa bih voleo da se u budućnosti organizuje što više izložbi lokalnih autora i na taj način im se pruži podrška u njihovom umetničkom radu“, poručio je Markov

Direktorka Katarina Nikolić Ralić je zadovoljna odzivom umetnika, kao i interesovanjem ljubitelja umetnosti za ovu izložbu.

„27. izložba „Stvaraoci Opova“ okupila je ove godine rekordan broj autora, a samim tim i preko 50 radova je izloženo. Izuzetno mi je drago što se ova izložba nastavlja i što privlači pažnju naše lokalne zajednice. Trudićemo se da ovakve stvari nastavimo, da negujemo naše lokalne autore i podržimo u svemu što rade“, izjavila je Nikolić Ralić.

Značajan broj mladih umetnika koji su izlagali radove još jedan je benefit ove izložbe, pa tako Strahinja Stupar i Ilija Josić ističu koliko im znači što mogu da izlažu i predstave široj publici svoje radove.

Na 27. izložbi „Stvaraoci Opova“ učestvovalo je 22 umetnika: Javorka Stamenković, Nada Kljajić, Natalija Tošić, Anka Janković, Ljiljana Nikolić, Milorad Kovačević, Gordana Rajšić, Dejan Nedeljkov, Jelena Nedeljkov, Nikola Konstantinov, Aljoša Ilin, Ilija Josić, Mileta Prodanov, Mirjana Nedeljkov, Nenad Gligić, Petar Stojanović, Olja Nikonova, Strahinja Stupar, Vesna Pavlović, Nada Bogdanović, Miloš Popov i Vuk Vučković.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije