Put Opovo – Debeljača: Asfaltiranje novih 3,6 kilometara (video)

16/05/2021

Asfaltiranje novih 3,6 kilometara

OPOVO, 15. maj 2021 – Nakon pripremnih zemljanih radova, zatim posipanja i ravnanja tucanika, u toku su radovi na asfaltiranju 3,6 kilometara u okviru osme, devete i desete faze projekta izgradnje puta Opovo – Debeljača, tako da su vetropark i tornjevi debeljačkih crkava na samo par kilometara od asfalta.

Radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj i rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Opštinske uprave Opovo, koji je ujedno i koordinator projekta Slavko Mančev.

„Počelo je asfaltiranje faza osam, devet i deset puta Opovo – Debeljača, to je deonica od 3,6 kilometara. Imali smo situaciju da je jedam deo ove deonice bio problematičan, imali smo izazov sa zemljištem, morali su dodatni radovi da se sprovedu ali i tu smo dobili podršku Pokrajinske vlade, tako da sve te neke prepreke su prevaziđene i sada je počelo asfaltiranje. U razgovoru sa izvođačima radova u roku od šest do sedam dana trebalo bi da bude završeno asfaltiranje, tako da paralelno s tim mi smo raspisali nabavku za poslednje tri faze (11 – 13), u dužini od 2,2 kilometara i očekujemo da ćemo do polovine juna uvesti izvođače u rad, tako da ostajemo u onim planiranim okvirima koje smo sebi zadali, a to je da ćemo do kraja okrobra spojiti Debeljaču i Opovo“, izjavio je Markov.

Tokom radova putnička i poljoprivredna vozila mogu koristiti alternativni zemljani put koji ide neposredno uz radnu trasu puta Opovo – Debeljača.  

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

Rešava se problem sa javnom rasvetom u Sefkerinu

Rešava se problem sa javnom rasvetom u Sefkerinu

SEFKERIN/OPOVO 10. april 2024. Nakon što je lokalna samouprava dobila povratnu informaciju o problemu javne rasvete u delu naselja Sefkerin, kontaktirana je firma nadležna za održavanje javne rasvete koja je izvršila kontrolu i utvrdila kvar trafoa koji je u...

najnovije

najčitanije