Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Njoke sa piletinom i spanaćom

18/03/2021

Njoke sa piletinom i spanaćom

Priprema

Pileći file iseći na kockice i pržiti na prethodno zagrejanom ulju dok  ne bude oko 50% omekšano.  Krompir ogulite i isecite na kockice pa obarite u posoljenoj vodi. Izgnječite ga u pire pa kada se prohladi, umesite testo uz dodavanje brašna. Oblikujte valjke pa isecite njoke, pritisnite ih viljuškom da bi bolje upijale sos. Njoke možete napraviti i u duploj meri i zamrznuti.

U smesu od mesa dodati prethodno blanširani spanać, naliti pavlaku, dodati sir i  skuvane njoke, nastaviti sa kuvanjem oko 2min začiniti po ukusu. Njoke servirati toplo i služiti uz  prohlađeno belo vino kaštel.

Namirnice

150g pilećeg fila

150g njoka

Za njoke

100g krompira

80g brašna

1 jaje

So

150g svežeg spanaca

1dl pavlake

50g gaude

20g parmezana

Ulje

So

Biber

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije