Saopštenje Južnobanatskog upravnog okruga: POTPREDSEDNICA VLADE KORI UDOVIČKI U POSETI PANČEVU

10/08/2014

POTPREDSEDNICA VLADE KORI UDOVIČKI U POSETI PANČEVU
Pančevo, 8. avgust 2014;
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu dr Kori Udovički, posetila je Južnobanatski upravni okrug. Domaćin i medijator današnjeg sastanka, načelnik okruga mr Zoran Tasić, ukratko je upoznao potpredsednicu sa trenutnim stanjem u okrugu kao i sa svim aktivnostima koje je okrug preduzeo u prethodnom periodu. Nakon uvodnog sastanka koji je vođen u kabinetu načelnika okruga, ministarka i načelnik su otpočeli sastanak sa predstavnicima svih osam lokalnih samouprava na teritoriji južnog Banata u prostorijama Gradske uprave Pančevo.
u5Osnovni cilj posete potpredsednice Vlade i ministarke za lokalnu samoupravu Južnobanatskom upravnom okrugu, jeste bolja saradnja Republike i lokalnih samouprava radi što boljeg iskorišćenja potencijala pojedinih područja i uređenje, kako je navela, sadašnjeg „dosta neuređenog sistema odnosa”. Sastanak sa načelnikom okruga mr Zoranom Tasićem, gradonačelnikom Pančeva i predsednicima još sedam južnobanatskih opština, bila je prilika, između ostalog, da se govori o potencijalima za razvoj, saradnji na izgradnji Koridora 11, problemima u korišćenju određenih budžetskih sredstava i sve ostale probleme koji opterećuju lokalne samouprave. – I u drugim okruzima videli smo da se čini mnogo napora na nivou lokalnih samouprava da bi se unapredio njihov razvoj, ali i da nailazi na poteškoće, pre svega zbog situacije u kojoj se nalazimo, a i zato što je sistem odnosa između republičke i lokalne vlasti još uvek nedovoljno uređen, izjavila je Kori Udovički, potpredsednica Vlade Srbije.
u4– Sama intencija Vlade Srbije i dolazak ministarke danas, posle samo nešto više od 100 dana Vlade, govori o tome da će u budućem strateškom planiranju razvojnih projekata, kada je u pitanju Republika Srbija, kada su u pitanju regioni, odnosno okruzi i lokalne samouprave, lokalne samouprave i predsednici opština biti aktivno uključeni, kako u donošenje određenih zakonskih propisa koji će regulisati oblast državne uprave i lokalne samouprave, tako i drugih strateških projekata koji se tiču razvoja lokalnih samouprava, rekao je mr Zoran Tasić, načelnik Južnobanatskog okruga. Razvojni potencijal Južnog Banata svakako je i izgradnja Koridora 11 – od Beograda do Temišvara.
u3Ali, kako je napomenula ministarka Kori Udovički, dobrim delom on zavisi i od lokalnih samouprava, koje moraju sistematično da pristupe toj investiciji. Poseta Južnobanatskom okrugu i sastanak sa čelnim ljudima lokalne samouprave je bio jedan u nizu u celoj Srbiji. Namera je da se uspostavi što bolja saradnja i koordinacija Republike, s jedne, i gradova i opština, s druge strane, naglasila je ministarka za lokalnu samoupravu Kori Udovički.

u2

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije