Krizni štab: Nepovoljna situacija zahteva nove mere?

24/02/2021

Nepovoljna situacija zahteva nove mere?

BEOGRAD, 24. februara (Tanjug) – Sednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona, na kojoj će se razmatrati aktuelna epidemiološka situacija u zemlji, počela je jutros u osam sati.
U poslednjih nekoliko dana raste broj novozaraženih, raste broj pacijenarta na bolničkom lečenju, na respiratorima, a više je i prvih pregleda u kovid ambulantama domova zdravlja.
Epidemiolog i član Kriznog štaba prof. Branislav Tiodorović rekao je za Tanjug da popuštanja mera neće biti i da su danas moguća dva scenarija.
Jedan je da postojeće mere ostanu na snazi uz pooštrenu kontrolu, a drugi je da dođe do pooštravanja mera u pojedinim gradovima koji prednjače po broju zaraženih, poput Arilja, Vranja, Kraljeva, pa čak i Beograda.
On je naveo da se među članovima medicinskog dela Kriznog štaba mogu čuti predlozi da se skrati vreme ugostiteljskih objekata, ali da ima i onih koji su za to da se tokom vikenda ugostiteljski objekti potpuno zatvore.
“To ima dve strane medalje. Ako zatvorite ugostiteljske objekte, mladi će da organizuju žurke van svojih mesta i stvaraju se islovi za širenje infekcije. Zato je na prvom mestu važna rigorozna kontrola”, rekao je Tiodorović.
Napominje da će biti analizirana i situacija u srednjim školama i višim razredima osnovnih, što se tiče zaraženih među učenicima, ali i profesorima.
“Razmatraćemo da li ćemo ostati pri tome da, ukoliko se u grupi pojave dva međusobno povezana slučaja, cela grupa prelazi na onlajn ili ćemo doneti odluku da u pojedinim gradovima sve srednje škole i viši razredi osnovnih škola pređu na onlajn”, rekao je on.
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić protivi se skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata jer, kako kaže, ne zavisi dokle će lokali da rade već da li se poštuju mere.
On je ukazao da će veliki broj ljudi koji rade u ugostiteljskom sektoru ostati bez posla jer će raditi samo jedna smena.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Koronavirus: Povećava se broj novozaraženih

Koronavirus: Povećava se broj novozaraženih

Koronavirus: Povećava se broj novozaraženih OPOVO, 18. jul 2022 - Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo, u Južnobanatskom okrugu kod 226 osoba test je bio pozitivan na koronavirus. U Pančevu je bilo 111 pozitivnih, u Vršcu 50, Kovinu 28, Beloj...

Koronavirus: u Južnom Banatu blizu 100 pozitivnih

Koronavirus: u Južnom Banatu blizu 100 pozitivnih

u Južnom Banatu blizu 100 pozitivnih Pančevo, 13. Jul 2022Prema novim podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo, u Južnobanatskom okrugu u utorak 92 osobe su bile pozitivne na koronavirus. U Pančevu su 43 osobe pozitivne, u Vršcu 19, Kovinu 8, Plandištu 8, Opovu...

Koronavirus: Kovid jenjava, ali i dalje prisutan

Koronavirus: Kovid jenjava, ali i dalje prisutan

Koronavirus: Kovid jenjava, ali i dalje prisutan Opovo, 6. April 2022U poslednja 24 sata u Južnom Banatu je registrovano 55 slučajeva koronavirusa, podaci su Zavoda za javno zdravlje Pančevo. U Pančevu su od poslednjeg preseka registrovana 22 obolela, dok ostale...

najnovije

najčitanije