Projekti iz oblasti sporta: Uručeni ugovori klubovima i Sportskom savezu Opštine Opovo (video)

19/02/2021

Uručeni ugovori klubovima i Sportskom savezu Opštine Opovo

OPOVO, 19. februar 2021 – Predsednik opštine Miloš Markov uručio je ugovore predstanicima 13 klubova i Sportskom savezu Opštine Opovo za finansiranje i sufinansiranje projekata iz programa  u oblasti sporta čija je ukupna vrednost 3.800.000 dinara.

Markov je pozdravio okupljene i poželeo im uspeha u takmičenjima i istakao da je lokalna samouprava ove godine opredelila veća sredstva za sport u odnosu na prethodnu godinu.

„Danas je lokalna samouprava uručila 14 ugovora, odnosno ugovore za 13 klubova i Sportski savez Opštine Opovo o finansiranju programa iz oblasti sporta. Želeo bih da napomenem da je budžet za finansiranje sporta i sportskih organizacija veći u odnosu na prošlu godinu, prošle godine je budžet bio tri miliona, a ove godine 3,8 miliona dinara. Trudili smo se u okviru naših mogućnosti da obezbedimo dodatna sredstva jer smatramo da je sport jedan od prioriteta naše opštine koji želimo da unapređujemo u narednom periodu. Iz tog razloga smo odobrili uvećanje sredstva za klubove i potrudili se da im obezbedimo uslove za funkcionisanje i takmičenja u ligama, a poseban akcenat je da imamo što više mladih i dece sa teritorije naše opštine koji se aktivno bave sportom“, izjavio je Markov.

U izjavama za Glas Opova, predstavnici klubova su rekli da su zadovoljni dobijenim sredstvima ali da klubovi koji imaju reprezentativce i takmičenja na nacionalnom nivou, svakako moraju obezbediti dodatna sredstva od sponzora i donatora.

Projektna sredstva su dodeljena Sportskom savezu Opštine Opovo, Šah klubu „Bata Ćosić“, fudbalskim klubovima Borac, Tempo, Omladinac 1927 i Radnički, Atletskom klubu „Spartak“, Sportsko rekreativnom klubu „Soko“, Streljačkom klubu „Stevan Doronjski“, Borilačkom klubu „Dragon“, Košarkaškom klubu „Opovo 99“, Udruženju sportskih ribolovaca „Linjak“, Školi fudbala „Spartanac“ i Rukometnom klubu „Mladost“. 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije