Agencija za privredne registre: Do 1. marta podnošenje finansijskih izveštaja

16/02/2021

Do 1. marta podnošenje finansijskih izveštaja

BEOGRAD, 16. februara (Tanjug) – Agencija za privredne registre počela je od 20. januara ove godine da prima i obrađuje statističke izveštaje za 2020. godinu, koji se podnose zajedno sa redovnim godišnjim izveštajima, a privredna društva i preduzetnici koji vode knjige po sistemu dvojnog knjigovodstva imaju obavezu da ih podnesu do 1. marta.

Direktor APR Milan Lučić kaže za Tanjug da je u APR do sada stiglo između 33.000 i 34.000 tih izveštaja i apelovao na sve koji imaju tu obavezu da je ispune što pre kako ne bi čekali poslednji dan.

Navodi da se očekuje da izveštaje dostavi oko 270.000 privrednih društava i preduzetnika.

“Apelovao bih na sve da ih što pre dostave da opet, kao svake godine, ne dođemo u situaciju da imamo ogroman broj zahteva za prijem finansijskih izveštaja u zadnjem danu“, rekao je Lučić.

Naveo je da se ti izveštaji podnose isključivo u elektronskoj formi i da moraju biti potpisani kvalifikovanim sertifikatom zastupnika tog privrednog društva ili preduzetnika.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije