Kobasicijada u Turiji: I ove godine obaranje Ginisovog rekorda

13/02/2021

I ove godine obaranje Ginisovog rekorda

Opovo, 13. februar 2021;

Turijska Kobasicijada je jedna od najvećih gastro-turističkih manifestacija u ovom delu Srbije koja svake godine u februaru tokom tri dana okupi više od 20.000 gostiju u malom selu Turija u Opštini Srbobran. Glas o turijskoj kobasici,najdužoj kobasici na svetu, čuo se širom sveta,a sada je došao trenutak da se sopstveni rekord još jednom obori.

Organizacioni odbor i udruženje građana „Kobasicijada“ u skladu sa epidemiološkom situacijom i  merama koje je doneo Krizni štab Republike Srbije, doneli su odluku da 37. Kobasicijada bude održana u nešto izmenjenom obliku. Naime, i ove godine vredni Turijci poslednjeg vikenda februara, napraviće najdužu kobasicu na svetu i još jednom oboriti sopstveni rekord, ove godine najduža kobasica na svetu biće duga 2037 metara. Ono po čemu će se ova Kobasicijada razlikovati od dosadašnjih je da će najduža kobasica biti donirana u humanitarne svrhe. I ove godine, održaće se tradicionalno takmičenje u pravljenju kobasica ali na nivou Opštine Srbobran uz poštovanje svih epidemioloških mera, a sredstva od kotizacije biće uplaćena na račun za pomoć porodici Kišutcai čija je kuća izgorela u požaru. Uzimajući u obzir da nam je zdravlje naših građana ali i mnogobrojnih gostiju koji tokom tri dana posete Turiju na prvom mestu, ove godine neće biti programa na bini kao ni ulične prodaje.

O svim aktivnostima udruženja „Kobasicijada“ javnost će biti blagovremeno obaveštena, kao i do sada generalni sponzor manifestacije je Opština Srbobran.

U nadi da ćemo 38. kobasicijadu organizovati onako kako smo navikli i da ćemo još jednom pokazati kakvi smo domaćini, pozivamo  Vas da poštujete mere Kriznog štaba i na taj način zajedno pobedimo virus Covid 19.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije