Opština Opovo za Opštu bolnicu Pančevo: Markov uručio šest kiseoničkih glava

07/02/2021

Markov uručio šest kiseoničkih glava

Opovo, 7. februar 2021;

Predsednik opštine Opovo Miloš Markov uručio je Opštoj bolnici Pančevo šest kiseoničkih glava koje su neophodne za terapiju kiseonikom. Ova donacija čija je vrednost 300.000 dinara obezbeđena je u znak zahvalnosti lekarima pančevačke bolnice gde se leče građani Opštine Opovo, što je posebno izraženo tokom pandemije koronavirusa.

„Kada ljudi imaju infekciju kovidom onda je najčešće ugrožena funkcija pluća. Nama ove kiseoničke glave trebaju da faktički obezbede taj kiseonički put od centralnog razvoda do samog pacijenta. Mi smo se u nedostatku sredstava u određenom delu pandemije obratili lokalnoj samoupravi, odnosno Opštini Opovo, koja nam je izašla u susret“, Izjavio je direktor Opšte bolnice Pančevo dr Slobodan Ovuka.

Predsednik opštine Miloš Markov je istakao ulogu lekara i Opšte bolnice Pančevo, kao i saradnju sa privatnim sektorom Opštine Opovo.

„Ovo je jedan čin solidarnosti prema našim prijateljima i herojima iz Opšte bolnice Pančevo. Lokalna samouprava Opovo je inicirala akciju u saradnji sa svojim partnerima, privatnim sektorom sa teritorije Opštine Opovo za nabavku medicinske opreme za koju je Opšta bolnica Pančevo iskazala potrebu. Želim javno da se zahvalim svim privrednicima koji su bezrezervno podrzali ovu akciju i finansirali nabavku opreme uprkos teskoj situaciji u privredi. Važna je oprema, važni su aparati, važan je vozni park, ali u celom sistemu su najvažniji ljudi, medicinsko osoblje koje će sve to sprovesti i implementirati u zdravstveni sistem i održavati ga u našem zajedničkom interesu. S obzirom da smo drugi u Evropi po dinamici imunizacije Vlada Srbije još jednom je pokazala da može da predvidi i uspešno vodi zemlju kroz krizu kakva je ova u kojoj se našao ceo svet, što jasno govori da je njen kurs ispravan i da usmeren ka borbi u interesu običnog čoveka i što je najvažnije očuvanja njegovog zdravlja“    rekao je Markov

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije