Badnje veče: POLAGANJE BADNJAKA I POSETA DEŽURNIM SLUŽBAMA (VIDEO)

06/01/2021

POLAGANJE BADNJAKA I POSETA DEŽURNIM SLUŽBAMA

Opovo, 6. januar 2021;

Nakon večernjih službi u portama pravoslavnih hramova u Sakulama, Barandi, Opovu i Sefkerinu, položen je badnjak, koji su po predanju vitlajemski pastiri naložili u pećini u kojoj se rodio Isus Hrist, kako bi ogrejali božansko novorođenče i njegovu majku.

Polaganju badnjaka prisustvovao je predsednik opštine Miloš Markov sa svojim saradnicima, koji je nakon toga obišao dežurne službe javnih ustanova i preduzeća kako bi im čestitao praznik ali i odneo prigodno posluženje.

Markov je posetio komunalno preduzeće i postrojenje za preradu vode, zatim policijsku i vatrogasnu stanicu, a na kraju obilazak se završio u Domu zdravlja Opovo.

„Večeras smo obišli sve naše javne ustanove koje imaju dežurstva i koje rade u vreme praznika i želeli smo da im iskažemo zahvalnost zato što su posvećeni svom poslu i tu su za građane 365 dana u godini. Iskoristio bih priliku da svim vernicima pravoslavne veroispovesti i svim našim građanima čestitam božićne praznike, da ih provedu u krugu svojih najmilijih u ljubavi i sreći, a pre svega u dobrom zdravlju. Mir Božiji, Hristos se rodi“, poručio je Markov. Dok većina građana večeras praznuje, radnici dežurnih službi javnih ustanova i preduzeća su na svojim radnim mestima. Za zdravstvene radnike, komunalce, policajce i vatrogasce postoji drugačiji režim rada jer se dežura i vikendom i praznikom

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije