Štab za vanredne situacije opštine Opovo: DETALJNIJE O NOVIM MERAMA

22/12/2020

DETALJNIJE O NOVIM MERAMA

Opovo, 22. decembar 2020
U skladu sa novim merama kriznog štaba Vlade Srbije,  Štab za vanredne situacije opštine Opovo prilagodio je mere koje su na snazi od juče.  

  1. Radno vreme objekata u kojima se obavlja delatnost:
  • u oblasti trgovine na malo ( trgovinske i druge radnje i prodajna mesta),
  • pružanja usluga u oblasti ugostiteljstva, koje obuhvataju prodaju hrane i pića (restorani, kafići, barovi, klubovi i slično),  
  • priređivanja posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, igraonice i sl.),
  • kao i u objektima u kojima se obavlja delatnost pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom  fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički saloni, frizerski saloni, saloni lepote)
  • u oblasti kulture, koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru  ( pozorišta, bioskopi, galerije i sl.),
  • i oblasti sporta, koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru ili dugotrajniji neposredni kontakt  sa korisnikom usluge  (fitnes centri, teretane, vežbaonice i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i sl. ),  ograničava se tako da ti objekti mogu raditi samo radnim danima ( od ponedeljka do petka) od 05,00 do 20,00 časova. 
  • Ograničenje iz stava 1. ove odluke ne odnosi se na radno vreme :
  • apoteka (uključujući i one u kojima se vrši promet robe namenjen za životinje ili poljoprivredu),
  • benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva i
  • trgovinskih , ugostiteljskih i drugih objekata koji vrše dostavu hrane, koji mogu da rade i van radnog vremena utvrđenog u stavu 1. ove Odluke, kao i subotom i nedeljom.
  • trgovinskih i drugih radnji i prodajnih mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda (namenjenih za ljude i životinje) i samostalnih maloprodajnih objekata u kojima se trgovina, po pravilu, obavlja tako da kupac ne ulazi u objekat (trafike tj. kiosci), koji mogu da rade do 21,00 čas, kao i subotom i nedeljom.
  • Ordinacije u kojima se pružaju medicinske i stomatološke usluge i veterinarske ordinacije koje mogu da rade i van radnog vremena utvrđenog u stavu 1. ove odluke kao i subotom i nedeljom.
  • Restorana i drugih prostora u kojima se pružaju usluge ishrane u kategorizovanim i nekategorizovanim smeštajnim objektima i u kategorizovanom privatnom smeštaju, u kojima se usluga može pružati samo licima koja imaju prijavljen boravak u tim vrstama smeštaja i to najkasnije do 21,00 čas, kao i subotom i nedeljom.
  • Pijace mogu da rade od 06,00 do 15,00 časova.
  • Fitnes centara, teretana, vežbaonica i drugih objekata namenjenih za sport i rekreaciju – kada se koriste u svrhu treninga i priprema za održavanje isključivo registrovanih takmičenja u nadležnosti nadležnih nacionalnih sportskih saveza, koji mogu da rade i van radnog vremena utvrđenog u stavu 1. ove odluke i subotom i nedeljom.
  • Svih drugih radnji objekata i mesta (obućarske, krojačke, stolarske, staklorezačke i slične radnje, servisi, tehnički pregledi i slično) na kojima se pružaju usluge pri čijem vršenju nije obavezno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, koji mogu da rade i subotom do 17,00 časova.

U toku radnog vremena iz stava 1. ove odluke u objektima u kojima se pružaju usluge u oblasti ugostiteljstva nije dozvoljeno neposredno izvođenje muzike (muzika uživo), a posle 17,00 časova nije dozvoljena muzika u bilo kom obliku.

                                       ,

Ova odluka će se primenjivati od 21.12.2020. godine zaključno sa 25.12.2020. godine

Nadzor nad primenom ove odluke vršiće Komunalna inspekcija Opštinske uprave Opovo.


MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije