Skupština AP Vojvodine: USVOJEN POKRAJINSKI BUDŽET

18/12/2020

USVOJEN POKRAJINSKI BUDŽET

Novi Sad, 17. decembar 2020;

Poslanici u Skupštini Vojvodine većinom glasova usvojili su Predlog pokrajinskog budžeta za 2020. godinu. Obim budžeta iznosi 75,2 milijarde dinara, i omogućiće, kako je najavio danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović finansiranje potreba svih institucija u AP Vojvodini kojima je osnivač Pokrajinska vlada.

Fiskalni deficit projektovan je u iznosu od 2,4 milijarde dinara, odnosno 3,4 odsto ukupnih prihoda.

Prioriteti Pokrajinske vlade u 2021. godini biće ekonomska i razvojna politika, zdravstvo, zaštita životne sredine, kultura i informisanje, poljoprivreda i ruralni razvoj.

„Predloženi pokrajinski budžet od 75,2 milijarde dinara biće budžet koji će nam omogućiti da finansiramo potrebe svih institucija u AP Vojvodini za koje smo zaduženi. Istovremeno, cilj nam je da održimo visok nivo investicionih ulaganja. Očekujem da oko 15 milijardi dinara uložimo u investicione projekte, kako za započete koji će biti završeni u narednoj godini, tako i za nove projekte koje planiramo sa lokalnim samoupravama“, izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uoči sednice Skupštine Vojvodine.

Plan je, kako je dodao, da se održe sva potrebna izdvajanja za socijalnu zaštitu i zdravstveni sistem.

„Projektovani budžet za 2021. godinu govori nam da je to budžet razvojnog karaktera, i u narednoj godini nastavićemo sa najznačajnijim ulaganjima, radićemo pažljivije i umerenije s obzirom na finansijske potencijale koje smo imali pre pandemije virusa kovid 19 “, kazao je predsednik Mirović.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

najnovije

najčitanije