Štab za vanredne situacije: UGOSTITELJSKI OBJEKTI DO 18H, KO MOŽE, RAD OD KUĆE…

23/11/2020

UGOSTITELJSKI OBJEKTI DO 18H, KO MOŽE, RAD OD KUĆE…

Opovo, 23. novembar 2020;

Na današnjem sastanku Štab za vanredne situacije Opštine Opovo doneo je nove odluke i mere koje će se primenjivati na teritoriji Opštine Opovo. 

1. Radno vreme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, klubova i sl.), bioskopa i drugih ustanova kulture i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću, ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 18.00 časova do 05.00 časova narednog dana, počev od 24.11.2020. godine zaključno sa 03.12.2020. godine

2. Nalaže se svim poslodavcima na teritoriji opštine Opovo da omoguće rad od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

3. Nalaže se obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme

(nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

4. Nalaže se PU „Bambi“ Opovo da organizuje proces rada tako što će vršiti prijem dece čija su oba roditelja- zakonska zastupnika, radno angažovana i  poslove obavljaju u sedištu ili organizacionoj jedinici poslodavca, osim u grupama pripremnog predškolskog programa , gde se vaspitno-obrazovni rad obavlja u skladu sa instrukcijama i preporukama Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja i nadležnog zavoda odnosno instituta za javno zdravlje.

5. Nalaže se JP „Mladost“ Opovo da izvrši dezinfekciju javnih površina, a posebno prilaznih puteva i platoa oko doma zdravlja, osnovne škole, preškolske ustanove, pijaca, banaka i pošta.

Ova odluka će se primenjivati od 24.11.2020. godine.

Nadzor nad primenom ove odluke vršiće Komunalna inspekcija Opštinske uprave Opovo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije