Kirbaj u Opovu: PRAZNIČNA MISA UZ PRIDRŽAVANJE EPIDEMILOŠKIH MERA

19/11/2020

PRAZNIČNA MISA UZ PRIDRŽAVANJE EPIDEMILOŠKIH MERA

Opovo, 19. novembar 2020;

Praznik opovačke katoličke župe Sv. Elizabeta Ugarska ove godine je obeležen i proslavljen u skladu sa poštovanjem epidemiloških mera. Na misi u crkvi je bio ograničen broj vernika kako bi se održavala fizička distanca.

Opštinski većnik Igor Vujić čestitao je okupljenim vernicima i članovima crkvenog odbora praznik i takođe, preneo pozdrave predsednika opštine Miloša Markova, koji se nalazi u samoizolaciji zbog čega nije mogao da prisustvuje misi.

„Nažalost, ove godine zbog pandemije koronavirusa svi smo prinuđeni da događaje organizujemo u ograničenom obimu i to činimo jer je zdravlje najbitnije. Svim katoličkim vernicima u Opštini Opovo čestitamo blagdan sa željom da ga proslave sa svojim najbližima u krugu porodice“, rekao je Vujić ispred lokalne samouprave.

Predsednik crkvenog odbora Jovica Gasenberger se zahvalio lokalnoj samoupravi na čestitkama, kao i na podršci u renoviranju i adaptaciji župnog doma kao jednog od najstarijih objekata u našoj opštini. Gasenberger je iskoristio priliku da pomene našeg sugrađanina Ranka Jovanova, koji kao pravoslavni vernik svake godine u duhu verske tolerancije i poštovanja prisustvuje na njihovoj misi.  

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije