Javni prevoz: PREVENTIVNE MERE, ZAŠTITNE MASKE I DEZINFEKCIONI GELOVI ZA PUTNIKE (VIDEO)

16/11/2020

PREVENTIVNE MERE, ZAŠTITNE MASKE I DEZINFEKCIONI GELOVI ZA PUTNIKE


Opovo, 16. novembar 2020;

Kako je javni prevoz jedno od najrizičnijih mesta i načina za širenje koronavirusa, u ranim jutarnjim časovima kada je velika frekvencija putnika, glavnu autobusku stanicu u Opovu obišao je predsednik opštine Miloš Markov zajedno sa saradnicima iz Opštinske uprave, komunalnim inspektorima i radnicima Doma zdravlja Opovo.

Pored provere da li se građani pridržavaju propisanih mera, obilazak je imao i edukacijski karakter, putnicima su deljene zaštitne maske i gelovi za dezinfekciju.

„Jutros smo imali udruženu akciju na autobuskoj stanici s obzirom da je sada frekvencija građana koji rade i koji putuju za Beograd i Pančevo najveća. Imali smo priliku da vidimo kakvo je stanje, da skrenemo pažnju da nose maske ukoliko ne nose i kao što smo imali priliku jutros da vidimo generalno veći broj putnika se pridržava propisanih mera, nose maske, međutim, imamo jedan broj koji to ne rade i to je pogotovo mlađa populacija.

Nama je bila ideja da skrenemo pažnju da mora da se nosi maska jer situacija više nije za šalu, situacija je vrlo ozbiljna, indicija je da imamo puno ljudi zaraženih i tokom samog prevoza, tako da naš apel iz prethodnog perioda ostaje, sada još više, komunalni inspektori će ubuduće obilaziti autobuse, kao i javna mesta gde se u većem broju okupljaju građani. Maska osnovna preventiva, podelili smo gelove za dezinfekciju, ne treba zanemariti dezinfekciju ruku, jer zaista situacija nije dobra i moramo mnogo više voditi računa u narednom periodu“, izjavio je predsednik opštine Markov.

Epidemiološka situacija u našoj opštini i dalje je veoma ozbiljna, broj pozitivnih građana na koronavirus se i dalje svakodnevno povećava, zbog čega nadležni apeluju na građanstvo da se pridržava propisanih mera, pre svega nošenja zaštitnih maski i održavanja fizičke distance.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije