Sastanak saveta za bezbednost saobraćaja: PROVERA ISPRAVNOSTI SIGNALIZACIJE POLJOPRIVREDNIH MAŠINA I BICIKLISTA (VIDEO)

22/10/2020

PROVERA ISPRAVNOSTI SIGNALIZACIJE POLJOPRIVREDNIH MAŠINA I BICIKLISTA

Opovo, 22. oktobar 2020;

U kabinetu predsednika opštine održan je sastanak Saveta za bezbednost saobraćaja. Jedna od priotitetnih tema sastanka je vezana za ispravnost signalizacije poljoprivrednih mašina i biciklista. Tim povodom će saobraćajna policija PS Opovo sprovesti akciju kontrole opreme, koja će se u prvoj fazi svoditi na opominjanje bez kaznenih mera.

Predsednik opštine Miloš Markov uputio je apel učesnicima u saobraćaju da koriste svu propisanu signalizaciju.

„S obzirom da je sezona skidanja useva i da je veliki intenzitet traktora u saobraćaju na regionalnom putu gde su nešto veće brzine, kao i međumesnim putevima, ovom prilikom želim da apelujem na poljoprivrednike da vode računa na svetlosnu signalizaciju i da koriste sve ono što je potrebno kako bi zaštitili i sopstvenu bezbednost i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju. Takođe, želeo bih da apelujem i na bicikliste kao učesnike u saobraćaju, jer s obzirom na vremenski period koji nam predstoji, dani su sve kraći, vidljivost je sve manja, da budu što oprezniji u saobraćaju i da koriste svu propisanu signalizaciju“, poručio je Markov.

Takođe, Komunalna inspekcija Opštinske uprave Opovo izvršiće kontrolu svih raskrsnica kako bi se utvrdila preglednost. Nakon utvrđivanja aktuelnog stanja radnici JP „Mladost“ Opovo će sprovesti uklanjanje vegetacije na raskrsnicama za koje se utvrdi da je to potrebno.

Utvrđivanjem prioriteta koje će dati škole, komunalna inspekcija i policija, uradiće se plan za 2021. godinu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

Rešava se problem sa javnom rasvetom u Sefkerinu

Rešava se problem sa javnom rasvetom u Sefkerinu

SEFKERIN/OPOVO 10. april 2024. Nakon što je lokalna samouprava dobila povratnu informaciju o problemu javne rasvete u delu naselja Sefkerin, kontaktirana je firma nadležna za održavanje javne rasvete koja je izvršila kontrolu i utvrdila kvar trafoa koji je u...

najnovije

najčitanije