UPIK Opovo i lokalna samouprava: PRISTUPNE RAMPE NA SVIM OBJEKTIMA OD JAVNOG ZNAČAJA

21/10/2020

PRISTUPNE RAMPE NA SVIM OBJEKTIMA OD JAVNOG ZNAČAJA

Opovo, 21. oktobar 2020
U Opštini Opovo održan je sastanak između predstavnika lokalne samouprave i Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo. Tema sastanka je bio položaj i potrebe osoba sa invaliditetom na teritoriji naše opštine.

Predsednik UPIK Opovo Sava Lazin je predsednika opštine upoznao sa aktivnostima udruženja, kao i projektima koji su u toku i projektima koji su bitni da se realizuju u narednom periodu. Poseban akcenat je stavljen na arhitektonske prepreke, pa su u tom smislu zajedno obišli javne ustanove kako bi skenirali trenutnu situaciju arhitektonskih rampi.

Predsednik PIK Opovo je istakao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa lokalnom samoupravom ali da je tu saradnju poterbno unaprediti.

„Mi smo zaista proteklih godina imali vrlo kvalitetnu saradnju sa lokalnom samoupravom koja je sufinanirala naše projekte od Kupa tolerancije do izgradnje naših prostorija u Barandi. Opština Opovo je jedna od retkih koja je izgradila ili montirala pristupne rampe za osobe sa invaliditetom na većem broju javnih ustanova. Međutim, naš problem se odnosi i na ulaze u javna preduzeća kao što su pošte, banke, trgovački marketi, itd“, rekao je Lazin.

S druge strane, predsednik opštine Miloš Markov je izrazio spremnost da se ovaj problem reši.

„Mi ćemo preduzeti sve pripremne radnje u vezi projektne dokumentacije, kao i finansiranja radova da se urade pristupne rampe na objektima od javnog značaja. Osobe sa invaliditetom naše opštine ne smeju se osećati kao građani drugog reda i na ovaj način želimo da pošaljemo poruku da su svi građani naše opštine jednaki, a lokalna samouprava njihov servis“, poručio je Markov.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije