Recepti kuhinje hotela Stari Banat: BANATSKA GONDOLA, VENECIJA NA TAMIŠU

15/10/2020

u OGLASI

BANATSKA GONDOLA, VENECIJA NA TAMIŠU

Opovo, 15. septembar 2020;

Priprema: od brašna i ostalih namernica umesiti testo, ujufkati loptice i ostaviti da odstoje 1h. Na maslinovom ulju dodati pileći file, crni luk, i papriku i dinstati oko 5 minuta. U smesu dodati čeri paradajz i nastaviti sa dinstanjem oko 2 minuta, dodati kečap, pustiti da proključa i skloniti sa vatre. Od testa oblikovati  gondole, premazati kečapom i naneti smesu od paprike i piletine. Gondole posuti rendanom mocarelom i parmezanom, zapeći u rerni 10 minuta na 220 stepeni. Servirati toplo uz belo vino Chianti classico.

Namirnice;

150g pilećeg fila,

150g paprike šilje, 

30g crnog luka,

70g čeri paradajza,

50g kečapa,

50g mocarele,

30g parmezana, 

maslinovo ulje, 

so 

biber

Za testo:

300g brašna,

10g kvasca, 

2dl vode,

3g soli, 

2kg šecera,

1g maslinovog ulja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije