Školska biblioteka u Opovu: DONACIJA KNJIGA NA RUSKOM JEZIKU

10/10/2020

DONACIJA KNJIGA NA RUSKOM JEZIKU

Opovo, 10. oktobar 2020;

Donacijom Ruskog doma u Beogradu, biblioteka Osnovne škole „Dositej Obradović“ Opovo bogatija je za 147 primeraka knjiga na ruskom jeziku. Ova donacija je značajna zbog činjenice da je ruski u obrazovnom programu škole drugi strani jezik.

Tokom prošle godine učenici opovačke škole su se istakli u aktivnostima u vezi ruskog jezika. Školski hor je učestvovao na konkursu „Ruska pesma“ u Novom Sadu, organizovane su posete Ruskom domu u Beogradu u cilju upoznavanja sa ruskom kulturom, a takođe učenici su ostvarili značajne rezultate na takmičenjima iz ruskog jezika, gde su se posebno kao recitatori i deklamatori istakli Tamara Denić i David Knežević na takmičenjima „Čarobna strofa poezije“ i „Živa klasika“.

Kao koordinator ove donacije, predsednica opovačkog udruženja „Srbija u srcu – Rusija u duši“ Žana Knežević zahvalila se Ruskom domu na pruženoj pažnji i podršci školskoj biblioteci u Opovu, sa željom da se razvija obrazovni program na ruskom jeziku.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije