Revitalizacija Podbare: ČIŠĆENJE, NIVELISANJE, A USKORO SADNICE I MOBILIJAR (VIDEO)

26/09/2020

ČIŠĆENJE, NIVELISANJE, A USKORO SADNICE I MOBILIJAR

Baranda, 26. septembar 2020;

Nekada tokom zimskih meseci sankalište baranđanskih mališana, lokalitet „Podbara“ sa leve strane na samom ulazu u Barandu danas je zarastao u divlju vegetaciju i postao deponija za odlaganje smeća i građevinskog šuta. Ruglo i za Barandu i za Opštinu Opovo.

Na inicijativu Željka Lazina iz Barande, koji je pokrenuo akciju revitalizacije ovog lokaliteta, a akciji su se pridružila uvek društveno odgovorna preduzeća Agros doo Opovo i Bajići Kop, koja su ustupila radne mašine kako bi se ovaj lokalitet očistio i iznivelisao. Željko Lazin i Milan Veresija koje smo na terenu zatekli sa radnim mašinama istakli su da im je cilj da ovaj prostor ponovo bude upoterbljiv za decu i građane.

Akcija je privukla pažnju i lokalne samouprave pa su radove obišli predsednik opštine Miloš Markov i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević. Markov je pozdravio inicijativu i angažovanost firmi koje učestvuju u radovima i poručio da će lokalna samouprava podržati akciju i nastaviti sa revitalizacijom ovog lokaliteta.

„Danas smo ovde pre svega da pružimo podršku ovoj inicijativi građana kojom se jedan prostor koji je bio potpuno zapušten i devastiran, pretvoren u smetlište i divlje rastinje na samom ulazu u Barandu, pretvore u nešto što je drugačije. Posebno se zahvaljujem firmama Agros i bajići Kop, koje su prepoznale ovu inicijativu i sa svojom mehanizacijom samoinicijativno pomažu ovu akciju. I mi kao lokalna samouprava ćemo se priključiti i u narednom periodu na ovom raščišćenom prostoru obezbediti sadnice i mobilijare, tako da se od jednog smetlišta napravimo prostor gde će naši sugrađani iz Barande ali i iz ostatka Opštine Opovo moći da kvalitetno provode svoje vreme i uživaju u prirodi“, poručio je Markov.

U očekivanju da se ovi grubi zemljani radovi završe, osmisle i realizuju novi sadržaji, deca iz okoline su se već okupila oko terena unapred se radujući novoj stazi sa sankanje, nekom fudbalskom terenu ili već šta sve dečja mašta može da zamisli.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije