Galerija „Jovan Popović“ Opovo: IZLOŽBA „RUSKO CVEĆE“

15/09/2020

IZLOŽBA „RUSKO CVEĆE“

Opovo, 15. septembar 2020;

U organizaciji Udruženja sunarodnika i prijatelja Rusije „Srbija u srcu – Rusija u duši“, a pod pokroviteljstvom Opštine Opovo, u okviru projekta Nedelja ruskog dečjeg filma „Bajke detinjstva“ otvorena je izložba dečijih crteža „Rusko cveće“.

Na postavci izložbe je predstavljeno preko 20 radova učenika likovnih škola iz različitih regiona Ruske Federacije u dobi od 6 do 16 godina, koje su odabrali iskusni nastavnici i likovni kritičari. Crteži su nastali u različitim žanrovima i tehnikama, pokazuju visoku veštinu i kreativnost autora.

Posetioci izložbe imaće priliku da procene kreativni potencijal darovite dece – dobitnika diploma i redovnih učesnika takmičenja u likovnoj umetnosti, njihovo interesovanje za svoju zemlju i njihovu sposobnost da to prikažu kroz prizmu sopstvene vizije.

Međunarodni kulturni festival „Rusko cveće“ stvoren je 2013. godine da bi razvio i ojačao međunarodnu saradnju Rusije na polju umetnosti i obrazovanja. Tokom godina, izložba dečijih crteža „Rusko cveće“ predstavljena je u Pragu, Beču, Milanu, Minhenu, Helsinkiju, Bratislavi, Atini i drugim većim kulturnim centrima. Za održavanje u Opovu, оvu izložbu je predostavio Ruski dom u Beogradu.

Izložba je otvorena do 30. septembra.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Književni susret sa Danijelom Jovanovićem

ONB Opovo: Književni susret sa Danijelom Jovanovićem

Književni susret sa Danijelom Jovanovićem OPOVO, 28. mart 2024 – U prostorijama Opštinske narodne biblioteke u Opovu održan je književni susret i promocija književnog opusa pisca Danijela Jovanovića. Danijel Jovanović je diplomirani profesor španskog jezika i...

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

najnovije

najčitanije