Polazak u školu: POKLONI ZA PRVAKE, NASTAVA U VANREDNIM OKOLNOSTIMA (VIDEO)

01/09/2020

POKLONI ZA PRVAKE, NASTAVA U VANREDNIM OKOLNOSTIMA

Opovo, 1. septembar 2020;

Zvono koje označilo početak nove školske godine ovog puta je možda imalo drugačiji prizvuk. Učenici i nastavnici sa zaštitnim maskama na licu, smanjena odeljenja, nastava u dve smene, samo su neke od vanrednih mera koje će se sprovoditi tokom ove školske godine.

U novonastalim uslovima, pridržavajući se propisanih mera, predstavnici lokalne samouprave posetili su odeljenja đaka prvaka u sva četiri opštinska mesta, gde su pozdravili najmlađe učenike, poželeli im uspešno školovanje i uručili poklone u vidu saobraćajnih signalnih prsluka i knjige-spomenara „Moji đački dani“.

Predsednik opštine Miloš Markov najavio je maksimalnu podršku lokalne samouprave u održavanju nastave.

„Kao i svake godine obeležili smo početak školske godine, poželeli dobrodošlicu đacima, pre svega prvacima i uručili im prigodan poklon. Lokalna samouprava će pružiti podršku školi i đacima u skladu sa merama koje pripisuje Vlada Republike Srbije, a naš Opštinski štab za vanredne situacije pratiće stanje i pokušaćemo da omogućimo neometan rad i đaka i nastavnika“, izjavio je tokom obilaska škole Markov.

S druge strane, pomoćnik direktora škole Marina Rančić kaže da je prvi dan protekao u dobroj organizaciji i da je prijatno iznenađena ponašanjem dece.

„Nastavnu godinu počinjemo pod malo drugačijim uslovima, mogu da kažem da smo dobro organizovani, pripremali smo se i pre 1. septembra i sve teče onako kako treba. Pridržavamo se svega što nam je Ministarstvo uputilo i ono što je primarno je da za početak sačuvamo decu, da ih organizujemo onako da se pridržavaju svih propisanih pravila i da se nastava ipak održava. Ono što je prvi moj utisak jeste da su nam deca došla nasmejana i vedra, nema straha, a što je jako dobro prilagođavaju se pravilima, nose maske, znaju kada mogu da ih skinu, za vreme odmora održavaju distancu, i mislim da za početak ovo funkcioniše odlično“, smatra pomoćnik direktora OŠ „Dositej Obradović“ Marina Rančić.

U narednim, danima, nedeljama, verovatno i mesecima, videćemo kako će sve ovo funkcionisati što će u najvećoj meri zavisiti od aktuelne epidemiološke situacije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije