Prijem vukovaca: NAGRADE ZA NAJBOLJE UČENIKE (VIDEO)

28/08/2020

NAGRADE ZA NAJBOLJE UČENIKE

Opovo, 28. avgust 2020;

Sa malim zakašnjenjem zbog vanrednih okolnosti, za najbolje učenike osnovne škole „Dositej Obradović“ priređen je prijem u Opštini Opovo. Vukovce, njihove odeljenske starešine i direktorku škole dočekali su predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Ankica Simin Damjanov.

Markov i Damjanov su učenicima čestitali uspeh i uručili poklone. Svi su dobili po tablet, dok je đak generacije nagrađen laptop računarom. Zbog pandemije ova školska godina je bila specifična i u otežanim uslovima, što će se verovatno nastaviti bar još neko vreme ali je Markov poručio prisutnim učenicima da nastave vredno da rade i uče i neće biti problema. Od šest vukovaca, po dvoje je upisalo IT smer i medicinu, dok se po jedan odlučio za prava i ekonomiju.

Ispred svojih drugova i drugarica zahvalila se Vesna Milić, vukovac iz Sakula.

„Želim da se zahvalim u ime svojih drugara i drugarica na ovim lepim poklonima. Ono što mogu da poručim jeste da ćemo nastaviti vredno da radimo, učimo i našu osnovnu školu i Opštinu Opovo predstavljamo na najbolji mogući način u srednjoj školi, a nadam se i na fakultetu“, rekla je Vesna Milić.

Rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti, javnu upravu i opšte poslove Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika ističe značaj nagrađivanja i podrške najboljim učenicima naše opštine.

„I ove godine lokalna samouprava je prepoznala je uspeh đaka i njihov angažman u školi kao nešto što je jako bitno i značakno za našu lokalnu zajednicu. Tim povodom predsednik opštine sa svojim saradnicima je pripremio prigodne poklone za vukovce i đaka generacije kako bi pokazali zahvalnost našoj deci za postignuti uspeh i trud koji su uložili. Ove godine smo imali te vanredne okolnosti izazvane pandemijom tako da je i njihov napor bio veći i značajniji u ovom periodu. Mi im se ispred lokalne samouprave još jednom zahvaljujemo na postignutom uspehu i nadamo se da će opravdati naše poverenje i poverenje svojih nastavnika i profesora kojima su se dokazali svojim dobrim ocenama, nastaviti sa dobrim uspehom“, izjavila je Jožika.

Da podsetimo nosioci Vukove diplome ove godine su Katarina Šijak, Dušan Petrović, Anđela Ilijin, Anđela Bećirović, Vesna Milić i Andrej Mihajlović, koji je ujedno i đak generacije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije