Krizni štab-Kon: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA VIŠE NIJE VANREDNA

25/08/2020

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA VIŠE NIJE VANREDNA

BEOGRAD, 25. avgust (Tanjug) – Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da se trenutna epidemiološka situacija više ne može definisati kao vanredna, ali je istakao da je prerano reći da je svaki rizik završen.

Kon je za RTS rekao da, iako su pojedine lokalne samouprave ukinule vanrednu situaciju, i u tim mestima na snazi ostaju mere koje važe za čitavu zemlju.

“Kada je reč o otvaranju institucija kulture, one će morati redovno da se provetravaju, dezifikuju najmanje jednom dnevno, a razmak između posetilaca mora biti najmanje metar i po levo, desno, napred i nazad. To je devet kvadratnih metara po čoveku”, rekao je Kon.

On je naveo da članovi ansambla moraju biti temeljno pregledani da se zna da su zdravi, a biraće se i predstave u kojima ima najmanje učesnika.

“Ako se ne koriste maske, biće zatvaranja, to se pre svega odnosi na bioskope”, naglasio je Kon.

Govoreći o polasku u školu, Kon je rekao da neprekidno treba imati na umu da se nalazimo u specifičnoj pandemijskoj situaciji, koja se dešava ekstremno retko i da treba imati popustljiv odnos prema zahtevima roditelja.

Kon je ukazao da odluka o eventualnom karantinu po povratku sa godišnjih odmora ne može biti doneta, kako je rekao, i “preko kolena”, već mora biti dobro razmotrena.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije