Konstitutivna sednica SO Opovo: MILOŠ MARKOV NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE (VIDEO)

21/08/2020

MILOŠ MARKOV NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE (VIDEO)

Opovo, 21. avgust 2020;

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Opovo izabrani su organi Skupštine, kao i izvršni organi Opštine Opovo. Nakon verifikovanja mandata odbornicima, gde lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ ima apsolutnu većinu od 19 odbronika, Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena ruska stranka pet, a lista Demokratske partije Makedonaca jednog odbornika, pristupilo se izbornoj proceduri.

Odbornici položili zakletvu

Za predsednika Skupštine izabran je dosadašnji predsednik opštine Zoran Tasić, dok će funkciju njegovog zamenika obavljati Dragan Ugrinov. Do izbora predsednika Skupštine sednicu su vodili najstariji i najmljađi odbornik Milorad Ješin i Mirjana Gajić.

Tasić se zahvalio odbornicima na izboru i poručio da se nada da će zakonodavna i izvršna opštinska vlast kvalitetno sarađivati kao što je to bilo i u prethodnom periodu.

Glasanje za predsednika opštine

S druge strane, kao što se i očekivalo, jedini kandidat za predsednika opštine, predložen je od strane Srpske napredne stranke. Novi predsednik Opštine Opovo je Miloš Markov, diplomirani ekonomista iz Opova. Iz njegove radne biografije možemo izdvojitii saradnju sa lokalnom samoupravom kao projekt menadžer (2009-2012), kratak period je obavljao funkciju predsednika opštine (2015-2016), zatim i zamenika predsednika opštine (2016-2019), dok je poslednjih godinu dana bio direktor pančevačke filijale Dunav osiguranja.   

Miloš Markov novi predsednik opštine Opovo

Markov se prisutnima zahvalio na ukazanom poverenju i rekao da je ova funkcija velika čast ali i odgovornost. Markov je istakao da ovu funkciju vidi pre svega kao timski rad, da očekuje dobru saradnju, nastavak započetih i pokretanje novih infrastrukturnih projekata, a kroz ekonomsko jačanje modernizaciju opštine u svim segmentima. Markov ističe da se trenutno nalazimo u vrlo specifičnoj epidemiološkoj situaciju čije će prevazilaženje svakako biti prioritet u narednom periodu.

„Zaista je velika stvar biti izabran za predsednika opštine, pogotovo kada je u pitanju ovakva većina, odnosno podrška građana i odbornika. Od ponedeljka krećemo, nema stajanja, nastavljamo dalje i za početak ću zajedno sa ovim novim timom, kojim ću rukovoditi, videti koji su aktuelni projekti, šta je u toku, da bi što pre uhvatili korak jer nemamo vremena za gubljenje, tako da od ponedeljka odmah počinjemo da radimo. Aktuelna pandemija je nešto novo i veliki izazov za sve nas. Mi kao lokalna samouprava kroz Opštinski štab za vanredne situacije postupamo po nalozima koji regulišu viši organi vlasti, konkretno Pokrajina i Republika. Pratićemo njihove smernice ali i prilagođavati ih našem lokalu u skladu sa epidemiološkom situacijom. Ja se iskreno nadam da će epidemiološka situacija ići na bolje, da ćemo imati sve manje zaraženih i da ćemo moći da damo neke relaksirajuće mere. Međutim, moramo da budemo spremni i na onu drugu soluciju jer ide nam jesen i moraćemo budno da pratimo situaciju“, izjavio je Markov.

Skupština

Na predlog Markova za zamenika predsednika opštine izabrana je Ankica Simin Damjanov iz Sefkerina, dok će pored predsednika opštine i zamenika predsednika opštine Opštinsko veće činiti Igor Vujić, Goran Fogl, Goran Divljački, Milovan Knežević i Vesna Stanojev.

Inače, tokom izbora za skupštinske i opštinske organe odbornici liste SPS-JRS nisu uzeli učešća u glasanju.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije