Recepti po preporuci kuhinje hotela „Stari Banat“: SALATA OD LIGNJI NA “BANATSKI” NAČIN

16/07/2020

u OGLASI

SALATA OD LIGNJI NA “BANATSKI” NAČIN

Priprema:

Lignje oprati i kuvati u slanoj vodi sa malo limunovog soka i bibera 20min, procediti i ohladiti. Salatu dobro oprati, iseći na kocke popreko, dodati rukolu, senf, pesto, nanu, majoneze, začiniti. U salatu dodati lignje isečene na kolutove i lagano mešajući spojiti namirnice. Tost hleb ispeći, premazati pestom i servirati sa pripremljenom salatom kao hladno predjelo ili glavno jelo u letnjim danima.

Namirnice:

200g lignji

120g lolo roso salate

30g rukole

100g majoneza

80g pesto genovese

30g senfa

2kom tost hleba

50g čeri paradajza

50g zelenih maslina

50g crnih maslina

Biber

Limunov sok

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije