Dom zdravlja Opovo: INSTRUKCIJA ZA OSOBE SA SIMPTOMIMA NA KOVID-19

30/06/2020

INSTRUKCIJA ZA OSOBE SA SIMPTOMIMA NA KOVID-19

Opovo, 30. jun 2020;

Poštovani sugrađani, obaveštavamo Vas da ukoliko imate simptome Kovid 19 infekcije (kašalj, povišenu temperaturu, malaksalost) javite se u Kovid ambulantu Doma zdravlja Opovo kako bi se obavili neophodni pregledi i dijagnostika. Nakon kompletne trijaže, ukoliko je potrebno dalje lečenje lekari Doma zdravlja Opovo će Vas uputiti u ustanovu višeg nivoa tj.Opštu bolnicu Pančevo.

Da bi ste izbegli nepotrebne gužve, u Covid ambulantu treba da se jave samo osobe koje imaju izražene simptome – visoku temperaturu, učestali kašalj uz otežano disanje.

Sugrađani koji imaju lakše respiratorne simptome bolesti potrebno je da ostanu kod kuće u samoizolaciji, uz uobičajeno lečenje lakih oblika respiratornih infekcija – obilno uzimanje tečnosti, lakša kašasta ishrana, unošenje vitamina i higijenski režim života.

Osobe koje znaju da su bile u kontaktu sa potvrđenim slučajem obolelog od Kovid 19 infekcije treba da ostanu 14 dana u samoizolaciji.

Kovid ambulanta Doma zdravlja Opovo radi svakog dana od 9 do 17 časova. Kontakt telefoni 013/681-104 lok 119, 062/8803155.

Podsećamo sve građane  Vojvodine da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških službi. Poštujte fizičko distanciranje, nosite zaštitne maske u zatvorenom prostoru, perite i dezinfikujte ruke!!!

Dom zdravlja Opovo

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije