Donacija za školstvo: LOKALNA SAMOUPRAVA OBEZBEDILA ŠKOLSKE RANČEVE ZA PRVAKE I PREDŠKOLCE (VIDEO)

18/06/2020

LOKALNA SAMOUPRAVA OBEZBEDILA ŠKOLSKE RANČEVE ZA PRVAKE I PREDŠKOLCE

Opovo, 18. jun 2020;

Lokalna samouprava je ove godine obezbedila deo školske opreme u junu kako je roditelji ne bi kupovali tokom leta. Pored 98 budućih prvaka, školski rančevi su uručeni i za 109 predškolaca. Uručivanje ranaca je organizovano u velikoj sali Kulturnog centra Opovo gde su se okupili roditelji i deca, a predsednik opštine je pozdravio okupljene, poželeo budućim prvacima i predškolcima uspešno školovanje, a raditeljima da ne propuste odrastanje svoje dece.

„Realizacija ovog projekta se nastavlja, a ove godine smo projekat proširili i na predškolce. Trudili smo se da na jedan adekvatan način, na vreme roditeljima koji imaju đaka prvaka, odnosno predškolca pomognemo u njihovom kućnom budžetu, jer svi mi znamo koliki su troškovi kada imate đaka prvaka ili srednjoškolca, tako da smo se kao lokalna samouprava zaista potrudili da ovim porodicama na neki način pomognemo. Nije ovo jedini projekat iz ove oblasti, realizovali smo i kupovinu sedišta za bebe, projekat koji podrazumeva stimulaciju roditelja sa tri deteta, subvencionišemo dnevni boravak u školi i niz projekata kojim smo želeli da pokažemo da su nam deca veoma važna i da su ulaganja u decu najvažnija investicija svakog roditelja. Mislim da smo ovim projektom svi zajedno, mi kao lokalna samouprava, obrazovne ustanove, deca i roditelji, uradili jedan dobar posao“, izjavio je Tasić.

Osmesi dece su nedvosmisleno pokazali koliko im ovaj poklon znači, dok su roditelji pohvalili akciju lokalne samouprave ističući da su ovakve donacije dobro došle jer svakako utiču na uštedu kućnog budžeta.

Budućim đacima prvacima i predškolcima uručeno je ukupno 207 rančeva, a kao što je to bila praksa prethodnih godina, za đake prvake su predviđeni pokloni i prvog dana polaska u školu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije