Trafo stanica u Sakulama: PROJEKAT U ZAVRŠNOJ FAZI, POBOLJŠANJE ELEKTRONAPONA (VIDEO)

16/06/2020

PROJEKAT U ZAVRŠNOJ FAZI, POBOLJŠANJE ELEKTRONAPONA

Sakule, 16. jun 2020;

Projekat rekonstrukcije električne energije, konkretno elektronapona u Sakulama ulazi u završnu fazu. Na izlazu ulice JNA postavljena je nova trafo stanica i trenutno se radi kućni priključci. Zajedno sa direktorom ED Zrenjanin Stojanom Munižanom radove su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić, njegov pomoćnik Nebojša Kovačević i predsednik Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin.

Za razliku od većeg dela Opštine Opovo, selo Sakule pripada elektrodistribuciji Zrenjanin, a struju dobija preko trafo stanice Perlez čiji kapaciteti ne mogu podržati napon u Sakulama. Lokalna samouprava je pre par godina pokrenula projekat rekonstrukcije elektromreže, u međuvremenu je izvršena zamena drvenih bandera betonskim stubovima, a konačno je postavljena i nova trafo stanica, koja će podržavati napon u ovom delu Sakula, kao i na farmama krava koje se nalaze na izlazu iz Sakula prema Idvoru.

Građani ovog dela Sakula su za Glas Opova rekli kako su zadovoljni realizacijom ovog projekta, a posebno vlasnici farmi koji su  još pre 12 godina započeli izmeštanje i izgradnju farmi van sela, tako da će njihove farme konačno moći nesmetano da rade.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić ističe dugogodišnji problem građana Sakula sa strujom ali i napore lokalne samouprave da ovaj problem uspešno reši.

„Decenijski problem kada govorimo o struji u Sakulama i problem koji je bio detektovan još na početku mandata. Polako ga sukcesivno rešavamo. Trenutno se nalazimo u ulici JNA, znači ovaj deo ulice i ovaj deo naseljenog mesta rešavamo kompletnom novom niskonaponskom mrežom i postavljanjem nove trafo stanice. Sada smo u završnoj fazi – uradili smo niskonaponsku mrežu, postavili smo trafo stanicu i ono što nas očekuje u narednih nekoliko dana to su kućni priključci. Zašto je važna ova trafo stanica? Ova trafo stanica je isključivo važna za povećanje napona u ovom naseljenom mestu koji je bio jedan ozbiljan problem u prethodnih, ne samo par godina, već više od deset, dvanaest… dvadeset godina i ovom trafo stanicom to ćemo rešiti. Sa druge strane, rešavamo i privredne subjekte, odnosno našu, da kažemo ideju, a to je izmeštanje farmi iz naseljenih mesta. U ovom delu prema Idvoru postavljeno je nekoliko farmi  i ljudi su u prethodnih nekoliko godina imali jedan ozbiljan problem koji se tiče priključka za svoju farmu. Ovom trafo stanicom i ovim projektom to rešavamo. Projekat nije mali, projekat je vrednosti preko sto hiljada eura, finansira se 30% iz budžeta lokalne samouprave, 70% iz sredstava Elektroprivrede Srbije, konkretno Elektrodistribucije Zrenjanjin i meni je danas posebno zadovoljstvo da imam priliku da zajedno sa građanima i direktorom Elektrodistribucije Zrenjanjin – gospodinom Stanižanom, predstavim, i ovaj projekat predam na upravljanje građanima Sakula“, izjavio je Tasić.

Za Sakule je predviđena izgradnja dve trafo stanice koje će pored sela podržati elektronapon sakulskih industrijskih zona.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije