Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave: POTPISAN UGOVOR O FINANSIRANJU ZA PROJEKAT IZGRADNJE PIJACE U OPOVU

16/06/2020

POTPISAN UGOVOR O FINANSIRANJU ZA PROJEKAT IZGRADNJE PIJACE U OPOVU

Beograd, 16. jun 2020;

Potpisivanjem ugovora o finansiranju koji je danas potpisao predsednik opštine dr Zoran Tasić u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, projekat izgradnje pokrivene pijace u Opovu je i definitivno ozvaničen. U daljoj proceduri sledi sprovođenje javne nabavke – izbora izvođača radova, a sami radovi se očekuju početkom naredne građevinske sezone. Kako saznajemo tokom izvođenja radova pijac će biti izmešten na neku prigodnu lokaciju.

U izjavi za Glas Opova predsednik opštine dr Zoran Tasić je izrazio zadovoljstvo što će se jedan ovako bitan projekat realizovati u Opovu što će svakako unaprediti agroturističke potencijale naše opštine.

„Kao što smo prethodnih dana najavljivali, potpisali smo veoma važan ugovor koji se odnosi na izgradnju kompletne zatvorene pijace na teritoriji naše opštine, konkretno u Opovu na lokaciji postojećeg pijaca. Ono što je meni drago i zbog čega sam posebno srećan jeste da ostvarujemo jedan decenijski projekat o kojem smo svi mi razmišljali, pogotovo naši poljoprivrednici koji se bave proizvodnjom povrća, voća i mlečnih proizvoda, kao svih ostalih stvari koje se prodaju na pijaci, tako da će imati priliku da svoje proizvode na našoj pijaci. Aktivnom kampanjom želimo da promovišemo našu pijacu, da bude poznata, ne samo za stanovnike naše opštine, već i okolnih opština i velikih gradova i da na taj način razvijamo agroturizam o kome smo pričali u prethodnom periodu. Moram da pomenem i to da i pored pokušaja nekih lokalnih političara i nesitomišljenika da ceo ovaj projekat obeshrabre dezinformacijama kako je neostvariv i da je samo predizborno obećanje, ali evo dokaz jer današnje potpisivanje ugovora između mene i ministra Branka Ružića govori suprotno. Inače, vrednost projekta je oko 30 miliona dinara, 75 posto vrednosti projekta je obezbeđeno iz kredita Evropske investicione banke, 15 posto iz bužeta naše opštine, dok je 10 posto ostalo da se obezbedi iz drugih donacija, što će najverovatnije biti iz pokrajinskog budžeta. Očekuje nas još verifikacija projekta od jedinice za implementaciju projekata, koja je već dala pozitivno mišljenje i do kraja godine bi trebalo da sprovedemo javnu nabavku i na početku naredne građevinske sezone započnemo radove“, izjavio je Tasić.    

Kompleks pijace je koncipiran delom kao otvoreni, a delom kao zatvoreni poslovno – tržni centar sa šest ulaza. Otvoreni deo je prostor zelene pijace sa tezgama, komunikacijama i natkrivenim tremom, a zatvoreni deo su objekti sa mlečnom halom, lokalima, poslovnim prostorom, administracijom i sanitarnim blokom.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije