Druga faza projekta u toku: RENOVIRANJE BIBLIOTEKE U OPOVU (VIDEO)

16/06/2020

RENOVIRANJE BIBLIOTEKE U OPOVU

Opovo, 15. jun 2020;

Nakon renoviranja prijemnog i dečjeg odeljenja prošle godine, u toku su radovi druge faze projekta renoviranja objekta Opštinske narodne biblioteke u Opovu. Druga faza obuhvata podoblagačke i gipsarko-molerske radove, sanaciju tavanskog prostora i hodnika, rekonstrukciju električnih instalacija i postavljanje nove rasvete.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić je zajedno sa direktorkom ONB Opovo Katarinom Nikolić Ralić obišao radove na objektu koji se finansiraju iz opštinskog budžeta. 

„Pokrenuli smo drugi deo adaptacije objekta, koji obuhvata čitaonicu, prijemno i odeljenje za odrasle. Vrednost projekta iznosi oko dva miliona dinara i kompletno je finansiran iz opštinskog budžeta zbog čega se zahvaljujem lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine što su prepoznali ovaj višedecenijski problem naše kulturne ustanove. Renoviranjem ovog objekta konačno ćemo dobiti funkcionalne prostorije za rad i naravno, biblioteka će puno dobiti na estetici“, izjavila je za Glas Opova direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić.

Građevinski i elektrinstalacioni radovi će trajati oko mesec dana, a zatim sledi čišćenje prostorija, postavljanje polica, knjiga i IT opreme, tako da se otvaranje biblioteke za korisnike planira krajem jula ili početkom avgusta.  

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije