Kulturni centar Opovo: GALERIJA „JOVAN POPOVIĆ“ OTVORENA ZA POSETIOCE (VIDEO)

11/06/2020

GALERIJA „JOVAN POPOVIĆ“ OTVORENA ZA POSETIOCE

Opovo, 11. jun 2020;

Predsednik opštine dr Zoran Tasić, direktorka kulturne ustanove Katarina Nikolić Ralić i predsednik Upravnog odbora ONB Opovo Goran Bjelogrlić danas su svečano otvorili renoviranu galeriju „Jovan Popović“ u Opovu. Galerija je zatvorena u julu prošle godine kada je tokom olujnih dana, najverovatnije zbog udara groma ili prokišnjavanja krova, eksplodirala razvodna elektro-kutija u hodniku galerije i izazvala požar. Tom prilikom su izgorele elektroinstalacije, a znatno je oštećen i deo objekta zbog čega su obustavljene sve aktivnosti u galeriji.

Direktorka ustanove se zahvalila lokalnoj samoupravi na značajnoj podršci tokom projekta renoviranja i predstavila aktuelnu izložbu slika likovnih pokreta „Mediala“ i „Pančevo pet“ iz fundusa galerije.

„Posle nešto manje od godinu dana galerija je otvorila vrata svojim posetiocima, nastavljamo sa programom, trenutno je postavljena izložba izložba iz fonda galerije gde su poredstavljeni umetnici „Mediale“ i „Pančevačke petorke“, takođe i neke skulpture savremenih umetnika, tako da ovom prilikom pozivamo sve građane da ponovo posete galeriju i uživaju u umetničkim delima“, poručila je Katarina Nikolić-Ralić.

Predsednik opštine je pohavilio rad kulturnih radnika u Opštini Opovo, ističući kreativnost aktuelne direktorke i predsednika Upravnog odbora, napominjući brojne realizovane projekte iz oblasti pozorišta, filma, slikarstva, književnosti i naučno-popularnih sadržaja.

„Danas imamo priliku da posle nekoh vremena ponovo otvorimo galeriju koja je sinonim Opštine Opovo, imali smo ti nesreću da nam se desio požar i da je izb tog razloga galerija bila jedno vreme zatvorena, danas na veliko zadovoljstvo svih naših sugrađana imamo priliku da vrata galerije ponovo otvorimo. Ono čime sam posebno zadovoljan i srećan da ovo nije jedini projekat iz oblasti kulture koji smo realizovali u prethodnom periodu i da je samo jedan u nizu. Ne smemo zanemariti činjenicu da smo kao kulturni centar bili domaćini velikih pozorišnih trupa, bioskopskih projekcija, takođe posle 20-30 godina krenuli smo u rekonstrukciju biblioteka u sva četiri naseljena mesta, pokrenuli smo projekat razvoja kulturnog turizma, koji je strateški veoma važan za razvoj privrede naše opštine, kao i niz drugih projekata iz oblasti kulture. Ponosan sam jer smo Opovu vratili onaj kulturni život koji je imao pre mnogo godina i Opovo danas u svakom smislu izgleda potpuno drugačije“, izjavio je Tasić.

Galerija „Jovan Popović“ ove godine obeležava jubilej 50 godina od izgradnje objekta i najavljuje kulturni program u vezi toga, kao i nastavak ostalih umetničkih aktivnosti.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila OPOVO, 23. mart 2024 – U Kulturnom centru Opovo, 7. aprila su na programu dve projekcije domaćeg filma „Jorgovani“, od 18:00 i 20:00 časova. Ulaznice po ceni od 400 dinara biće u prodaji na dan projekcije. JORGOVANI: dužina...

najnovije

najčitanije