Ruski dom u Beogradu: NAGRADA DAVIDU KNEŽEVIĆU ZA NAJBOLJU PRIČU POTOMAKA RATNIH HEROJA

11/06/2020

NAGRADA DAVIDU KNEŽEVIĆU ZA NAJBOLJU PRIČU POTOMAKA RATNIH HEROJA

Opovo, 11. jun 2020;

Povodom obeležavanja državnog praznika, Dana Rusije, na svečanosti u Ruskom domu u Beogradu ambasador te zemlje Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je medalje ratnim veteranima povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu. Priznanja su dobila i deca sa Kosova i Metohije.

Aleksandar Bocan-Harčenko je uručio veteranima Drugog svetskog rata Velimiru Stojiću i Savi Radovanoviću jubilarne medalje “75 godina od pobede u Velikom otadžbinskom ratu” ustanovljene odredbom predsednika Rusije Vladimira Putina 13. juna 2019.godine.

Diplome Ruskog doma dodeljene su učesnicima akcije “Mira i sloge” Ruskog doma organizovane povodom tog jubileja, a nagrađeni su učesnici literarnog konkursa “Setimo se naših heroja” za najbolju priču potomaka ratnih heroja, učesnika Drugog svetskog rata. Kao pobednik konkursa, David Knežević, učenik VII/2 razreda OŠ “Dositej Obradović” iz Opova, je imao čast da dobije nagradu za priču „Moj pradeda Kudrov Fjodor Andrejević – moj heroj“.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije